Låt inte lite regn förstöra semestern, man lever ju bara en gång!

Här är en lista med 5 klassiska och okonventionella saker du kan göra med hela familjen (vissa även ensam) när regnet öser ned utanför och hela semestern känns bortkastad och förstörd.

1: Baka

Att samla hela gänget och baka något gott tar både tid (vilket får dagen att gå) och är en bra samarbetsövning som faktiskt genererar något fantastiskt på slutet, nämligen ett bakverk att smälla i sig!

Om du ligger i hårdträning eller är smällfet och kämpar för att gå ned i vikt så kanske det inte är en speciellt briljant idé att baka kladdkaka, bullar eller pajer. Men även då finns det faktiskt nyttiga alternativ du kan göra.

Att göra på semestern när det regnar
Att baka får både tiden att gå, och resulterar i något fantastiskt att smälla i sig

2: Spela!

Få saker passar så bra ihop som dåligt väder och att spela. Att kura ihop sig inne i det torra hemmet med ett nytt spännande spel, ett hetsigt parti frågesport eller bara lite klassisk gambling höjer både mysfaktorn och adrenalinet.

För familjen

Är ni ett par stycken som har tråkigt i det dåliga vädret så kan jag rekommendera ett frågesportspel på mobilen, t.ex. Exquizit. Appen har tusentals frågor inom alla tänkbara kategorier samt stöd för barnfrågor. Det är lätt att ordna olika inställningar för olika personer, t.ex. svåra frågor till farfar och barnfrågor till barnen. Det funkar för alla helt enkelt.

För dig som är ensam

Personligen skulle jag satsa på ett riktigt köttigt RPG (rollspel), något man kan dyka ned i och helt glömma bort regnet utanför. Om du gillar klassiska och välproducerade spel så bör du plöja igenom den här listan innan du tittar dig om efter nya titlar:

  • Fallout 2 (PC)
  • Baldurs Gate (PC, iOS)
  • Dragon Age: Origins (PC, Xbox, PS)
  • Mass Effect (PC, Xbox, PS)
  • Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo)

För gamblern

Har du mycket tid över och riktigt långtråkigt i regnet så har Casinocruise.com en mängd olika typer av spel. Allt från slotmaskiner till Keno och Live-Blackjack.

3: Åk och bada, ändå

Gör det bara! Prova dra iväg hela familjen och hoppa ned i vattnet även om det regnar och är lite kyligt. Se till att packa ned varm choklad/te och något riktigt nice att äta efterråt, som en belöning.

Idén kommer möta mycket motstånd till en början, men när ni väl taggat till lite och faktiskt gjort det så kommer ni ha väldigt kul åt det hela efterråt. Se det lite som teambuilding för hela familjen.

bada när det regnar
Det är bara att köra!

4: Spela kort

Erkänn att du kände på dig att den här rackaren skulle komma förr eller senare? Men vad skall man göra, att spela kort är helt enkelt en jäkligt bra aktivitet när man sitter och har tråkigt.

Här är 3 kortspel som passar bra när man är ett par stycken, och som samtidigt är relativt enkla att spela med lite yngre personer:

  • Vändtia
  • Plump
  • Hej Knekt (för övrigt en av världens roligaste lekar när folk väl börjar spåra ur och stressa upp sig)
Att göra på semestern när det regnar spela kort
När Hej Knekt väl spårar ur så är det bland det roligaste som finns

5: Lek mörkerkurragömma

Här är en lite udda aktivitet som du troligtvis inte hittar på andra listor med klassiska saker att göra när det regnar på semestern.

Börja med att dra ned alla persinner och dra för alla gardiner för att göra huset/lägenheten så mörk som möjligt. Leta upp filtar att hänga för fönstren om det behövs.

När ni fått till det så mörkt som möjligt så kör ni helt vanlig kurragömma. Jag lovar att mörkret kommer addera en helt annan dimension till leken. Även om det bara är en lättsam lek så kommer den som letar att känna sig rätt så nervös, och de som gömmer sig kommer skräckslaget stå och vänta i hopp om att inte bli hittade.

Om du vill göra det hela ännu mer spännande så kan ni sätta på riktigt hög musik i alla rum. Så att den som letar kan smyga omkring och verkligen överrsaka sina offer.

Dina tips på saker att göra när det regnar på semestern!

Har du några klockrena tips på saker att göra när det regnar på semestern? Skriv en kommentar här nedanför och dela med dig!

Föregående artikelNästan Allt Du Läser Om Pokemon Go Är Fake!
Nästa artikelJason Bourne Är Sugen På Svar – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.