Dags att slipa rakknivarna en sista gång och förbereda er för N(M)ovember!

November är månaden då (sen fem år tillbaka) män i alla former, åldrar och ursprung springer runt med sina minst sagt intressanta hårbeklädda överläppar. Med mer eller mindre lyckade resultat!

Allt detta för att visa sitt stöd för en bra sak – forskningen kring Prostatacancer.

Sveriges vanligaste cancerform

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. En tredjedel av männen i Sverige som drabbas av cancer får just denna prostatacancer. 2012 fick ca 8 984 män diagnosen prostatacancer. Sjukdomen drabbar framför allt äldre män, ungefär hälften är över 70 år och endast ett fåtal är under 40 när de får sin diagnos. Prostatacancer drabbar fler män varje år än vad bröstcancer drabbar kvinnor!

Ingen kärlek för det blå bandet

Det är svårt att missa hur uppmärksammat bröstcancer är, med både galor, rosa band och för att inte tala om de rosa produkterna vi kan hitta i ALLA butiker. Just därför känns det verkligen som att det är på tiden att  kampen mot prostatacancern får mer utrymme i media och av “vanliga Svenssons”!

Så stå inte där framför spegeln och raka dig i November, spara muschen och visa att du stödjer kampen mot prostatacancer!
Kom igen nu killar – bidra!
Eller är det bara jag som vill se fler mustaschprydda brödrostar, locktänger och tacopaket i November?

Blå månadsgivare

Om du verkligen vill göra skillnad så rekommenderar jag att bli månadsgivare till cancerfonden. Mer information om hur du blir detta hittar du så klart på Cancerfondens hemsida.

Föregående artikelEtt oväntat enkelt och bra program för videosamtal!
Nästa artikelSpansk korvgryta – Enkelt och värmande
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!