Slipp en sned rygg och håll händerna fria…

Ryggsäcken har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Den ansågs länge som något bara barn använde för att bära sina skolböcker i – hade du den som vuxen, ja då var du omedelbart klassad som en tönt. Men så är det inte längre, ryggsäckar är inte bara praktiska, utan snygga och faktiskt lite coola. En ryggsäck symboliserar en aktiv livsstil, har du dessutom en som är stilig sådan, ja då är det en nästan en statussymbol.

Men nog med ytligheterna, oavsett varför ryggsäckar har blivit trendiga så är de det överlägset bästa sättet att bära saker på. Du slipper en sned rygg och har båda händerna fria. Perfekt helt enkelt.
I den här artikeln går vi igenom de 3 olika typerna av ryggsäckar som finns och vilka klädstilar de passar bäst till. Allt för att underlätta för dig när du försöker välja rätt ryggsäck.

Är du inte intresserad av stiltips utan vill bara hitta snygga ryggsäckar direkt? Kolla då in Gntl.se, där hittar du moderna ryggsäckar av alla sorter.

3 Stiltips när du ska välja ryggsäck

moderna ryggsäckar for män i skinn

Innan vi gottar oss i snygga ryggsäckar så kan det vara värdefullt med några råd kring hur man bör tänka när man väljer ryggsäck för att den ska smälta ihop så perfekt som möjligt med din stil. Här är 3 saker du bör tänka på när du ska välja ryggsäck.

1: Materialet

Materialet är så klart det absolut mest avgörande för en ryggsäck. En säck i canvas är mer avslappnad än en i skinn – och tar vi en i polyester, ja då har vi en klassiskt sportig ryggsäck.

Föredrar du en dressad eller ”smart casual”-stil så bör du satsa på en ryggsäck i skinn. Föredrar du en mer avslappnad stil så funkar både canvas och skinn utmärkt. Är du en sportig person med en matchande stil, ja då är det bara att välja och vraka mellan alla superpraktiska polyesterryggsäckar.

2: Färgen

Vill du att din ryggsäck ska smälta in i resten av din outfit, och verkligen kännas som en medveten accessoar? Då bör du välja en färg som går bra ihop med de färger du generellt sett brukar bära. Kolla in vår guide: ”Hur färgmatchar man kläder?” för tips på vilka färger som går bra ihop eller skapar snygga kontraster.

3: Detaljerna

Man får aldrig glömma detaljerna. Spännen och remmar är viktigare än man tror om man vill få till den där perfekta kombinationen som får hela din outfit att andas genomtänkt. Ta en titt på dina skärp och skor för att avgöra vilken färg som är vanligast på dina skinnprodukter, välj sedan en ryggsäck med remmar i samma färg.

Alla dessa stilråd är så klart inte kritiska för att ryggsäcken ska se snygg ut, men när man får till detaljerna, då blir det oftast oerhört stiligt.

3 Olika typer av ryggsäckar, och vilken stil de passar till

Det finns som sagt i huvudsak 3 olika typer av ryggsäckar, den i skinn, den i canvas och den i polyester. Här nedanför går vi igenom vad som är signifikant för de olika typerna, och vilken klädstil de passar bäst till.

1: Ryggsäcken i skinn

snygga ryggsäckar SDLR Tottenham brunt skinn

Skinnryggsäcken är den mest dressade av de 3 typerna. Den passar dig som föredrar en dressad eller ”smart casual”-stil. Skinnryggsäckarna är generellt sett ganska minimalistiska med få fack och fickor på utsidan. Fokus läggs på de rena linjerna och metallspännena.

2: Ryggsäcken i canvas

snygga ryggsäckar herschel little america blå

Den här typen av ryggsäck har blivit mycket populär de senaste åren. Canvas i kombination är läderdetaljer är riktigt riktigt snyggt. Ryggsäckar i canvas passar bäst till en avslappnad men inte slapp stil – tänk dig chinos, sneakers och en skjorta, den typen av stil.

3: Ryggsäcken i polyester

snygga ryggsäckar herschel Iona2

Den absoluta majoriteten av alla ryggsäckar du någonsin sett har varit i polyester. Innan de moderna ryggsäckarna började dyka upp i början av 10-talet så var det polyester man fick leva med. Polyesterryggsäckarna är ofta mängder med fickor, fack och remmar man kan dra och spänna – något som så klart är praktiskt, men inte speciellt snyggt. Men tack och lov är inte alla ryggsäckar i polyester plottriga, nej, det finns numera en hel del mer stilrena alternativ, som den på bilden ovanför, Iona2 från Herschel.

En polyesterryggsäck passar bäst till en sportig klädstil. Den symboliserar en högst aktiv och ”redo” livsstil.

Ryggsäckarna hittar du här!

På Gntl.se hittar du massvis med moderna och snygga ryggsäckar – utöver det så finns det även alla möjliga sorters accessoarer, från armband till korthållare och weekend bags.

Till Gntl.se

Sammanfattningsvis

När du väljer ryggsäck så vill du så klart välja den som bäst matchar din stil. Här är 3 korta stiltips du bör komma ihåg när du står där och väljer mellan alla snygga ryggsäckar.

  1. Skinn är mer dressat än canvas, och canvas är mer dressat än polyester
  2. Har du någorlunda proper stil så vill du undvika ryggsäckar med allt för mycket fack och fickor, de ser lätt för plottriga ut
  3. Ta en titt på din garderob och välj en färg på din ryggsäck som går bra ihop med majoriteten av dina plagg

Där har du det, 3 olika typer av ryggsäckar och vilken som passar just din stil.

Föregående artikel5 Saker Att Tänka På Inför En Lång Flygresa
Nästa artikelHur Spelar Man Tärning? Eller Craps Som Det Också Heter
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.