Man anländer ju hellre utvilad och redo, än trött och utan kläder…

Långa flygresor till någon ny exotisk plats är så klart alltid spännande. Men de är oftast ganska utmattande. Även fast man bara sitter där i stolen så är man helt slut när man kommer fram, hur kommer det sig egentligen? Strunt i det nu, låt oss istället fokusera på hur vi kan göra en lång flygning så smidig som möjligt! Här är 5 saker att tänka på inför en lång flygresa, så att den blir då bekväm och fri från problem som möjligt.

Kort om jetlag

Men innan vi kickar igång med lite smarta saker att tänka på inför en lång flygning så kan det vara värt att läsa vår guide till hur du kan undvika jetlag, något som kan förstöra en semester fullkomligt!

1: Klä dig inte för ledigt

Flygresor är inte den högtidliga ritual de en gång var. Det är nog faktiskt mer ”moderiktigt” att flyga i mjukisdress än kostym nu för tiden… Visst är mjukisdressen bekväm, du lär sova som ett barn, men vad händer om ditt bagage försvinner? Eller om du blir försenad och inte hinner byta om mellan flyg och ett eventuellt evenemang?
Var lite smart och flyg i tillräckligt bekväma kläder som samtidigt är stiliga nog att funka på en middag. Då har du garderat dig och får det bästa av två världar.

tips inför en lång flygresa packning

2: …Men inte för dressat heller

Ett par riktigt stiliga double monk strap är så klart härliga att ha på sig när man vill känna sig stilig, men de kanske inte är de mest bekväma skorna att resa i. Speciellt inte om flyget blir försenat eller om du behöver gå långt mellan terminaler vid byten. Satsa på ett mellanting istället.

3: Packa alltid ned ett ombyte i handbagaget

Än en gång, bagaget kan försvinna, eller så kanske du råkar spilla rödvin på dig mitt under flygningen. Så var förberedd och ha ombyte åtminstone för överkroppen i ditt handbagage.

4: Fundera på fördelarna med fönsterplats vs mittgång

Behöver du gå på toa ofta? Sitt nära gången. Har du en stor blåsa och vill flyga så ostört som möjligt? Sätt dig vid fönstret.

5: Packa ett sovkitt

Ansiktsmask, öronproppar och nackkudde är ovärderliga vid långa flygningar. Man vet aldrig vem man hamnar bredvid så ett par öronproppar kan vara skillnaden mellan en hemsk flygning och att landa utvilad.

saker att tänka på inför en lång flygresa sova

Sammanfattningsvis

Tänk på att vara förberedd på oplanerade händelser. Välj en sittplats som stämmer överens med storleken på din blåsa och glöm inte att ta med de hjälpmedel du behöver för att kunna sova bra.

 

Föregående artikelVeckans 4 Bästa Köp!
Nästa artikelSnygga Ryggsäckar I 3 Olika Stilar – Vilken Matchar Din Stil?
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!