Jetlag är en riktig ”bitch”, men det behöver faktiskt inte vara så jobbigt!

Att flyga långt kan vara riktigt knepigt, man är trött på morgonen och pigg på kvällen, katastrof helt enkelt. Men det finns en hel del saker du kan göra för att minimera ”biverkningarna”, här är 4 tips på hur du på bästa sätt kan undvika Jetlag!

1: Ställ om klockan!

Det första du måste göra är att ställa om klockan, och ännu viktigare, LEV EFTER DEN!
Ju längre du lever efter din tidigare dygnsrytm desto jobbigare blir det att ställa om. Ställ därför om klockan innan du landat och lev dagen efter den ”nya tiden”.

2: Boka en bra tid

Om du har möjlighet så kan du minimera ditt Jetlag enormt mycket bara genom att boka en bra flygtid. Flyger du på kvällen och landar på morgonen/förmiddagen (lokal tid) så kan du nästan helt undvika Jetlag.

3: Härda ut!

Det absolut viktigaste av alla råd är att härda ut den dagen då du landar. Är du trött? DRICK KAFFE! Om du ger upp och går och lägger dig kl 14:00 så kommer du vara Jetlaggad flera dagar. Om du däremot står ut några timmar extra och somnar ”normal tid” så kan du helt undvika Jetlag.

4: Motionera

För att underlätta kroppens och hjärnans omställning så bör du försöka gå tillbaka till dina rutiner. Motion är ett bra sätt att påminna kroppen om vad klockan är och vad som förväntas av den.

Slippa Jetlag
Så här gör du för att undvika Jetlag
Föregående artikelWINTER IS COMING – Men parkasen är het!
Nästa artikeliPhone 6 recension – En jäkligt härlig apparat!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.