Slipp korvigt tyg i midjan…

Du har precis stoppat in skjortan och dragit åt skärpet, allt sitter helt enkelt perfekt. Men när du kommer till fram till kaffemaskinen så inser du att den enda rena kaffemuggen står på en hylla rätt högt upp. Du förstår direkt att det här innebär att du antingen måste skita i kaffet, eller att du kommer behöva stoppa in skjortan i byxorna igen – för du vet att så fort du sträcker dig efter den där muggen så kommer hela skjortan glida ur byxorna.
Men alla de här bekymren kan faktiskt undvikas, det enda du behöver är ett par skjorthållare!

Vad är skjorthållare?

Skjorthållare är som hängslen som du fäster i skjortan och strumporna istället för över axlarna och i byxorna.

Syftet med skjorthållare är att hålla skjortan instoppad oavsett hur du rör på dig och hur mycket du sträcker dig efter kaffemuggar eller glas högt upp i diverse skåp. Tanken bakom dem är briljant, för vi kan nog alla vara överens om att det är oerhört irriterande att behöva gå rund och stoppa in skjortan hela tiden. Men å andra sidan så kan man diskutera hur bekväma de egentligen är.

vad är shirt stays

Hur tar man på sig skjorthållare?

Den vanligaste typen av skjorthållare är de som fästs i nederkant på skjortan och sedan i överkant på strumporna. På bilden nedanför hittar du en illustrerade guide till hur man tar på sig skjorthållare.

skjorthållare shirt stays

Behöver man verkligen skjorthållare?

Hur känner du själv? Känner du att problemet med att skjortan ibland glider ur byxorna är så pass stort att du stör dig på det flera gånger om dagen, ja då skulle jag rekommendera att prova ett par skjorthållare för att se hur de känns och hur mycket de förenklar din vardag. De döljs ju tack och lov ändå av byxorna.

vad är skjorthållare

Olika modeller

Det finns som sagt lite olika typer av skjorthållare. Vanligast är de som man fäster i skjortan och strumporna, men som du ser här nedanför så finns det även varianter som fästs runt låren istället för i strumporna.

shirt stays skjorthållare

Som du ser på några av bilderna ovanför så finns de modeller som fästs i strumporna i lite variationer. Ibland går de som ett kors över benet för en mer slimmad känsla, och ibland så går de bara rakt ned från höften till strumpan. Om du har provat båda modellerna så får du gärna höra av dig och berätta vilken typ du föredrar.skjorthållare shirt stays svarta

Sammanfattningsvis

Skjorthållare är som hängslen vars syfte är att hålla skjortan instoppad oavsett om du sträcker på armarna. De fästs på samma sätt som hängslen och döljs så klart av dina byxor.

Föregående artikel5 Avokadomackor Du Måste Testa!
Nästa artikelComeOn Och Håll På Sverige I Matchen! – *Reklam*
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!