Det enda som saknades var Airwolf-låten…

Ibland sitter man bara där i soffan och väntar på att livet ska ta en med storm. Problemet är bara det att inget någonsin kommer hända om du inte själv gör något åt det. Så när du sitter där nästa gång och bara väntar, boka in en helikoptertur istället, för då jäklar händer det nått!

Vi åkte lite helikopter så att du ska få lite inspiration

Ja är du ute efter något annorlunda som får adrenalinet att rusa så en helikoptertur verkligen ett klockrent alternativ!

Det finns massa företag som erbjuder allt från 15 min över stan till heldagsutflykter, så det är inte alls svårt att styra upp.

Vi bokade in en halvdags tur ut till Gotska Sandön där vi grillade lite och njöt av den fantastiska naturen. Men vill du ha en lättare och kortare upplevelse så är det som sagt lätt att lösa.

Hur var det då?

Starten var oerhört cool, det gungade rejält och känslan av att bara åka rakt upp i luften var definitivt ny. Flygplan startar ju genom att accelerera som en bil, men helikoptern tar en bara rakt upp från stillsastående. Sjukt coolt.

Eftersom vi ville ha en kombination av adrenalin och naturupplevelse så valde vi att ta en flygtur över både Stockholm och den yttre skärgården för att till slut landa på Gotska sandön för en grill-lunch. En heldags äventyr helt enkelt.

Lite inspirerande bilder

Här är några coola bilder från vår flygtur.

flyga helikopter i stockholm pilot
Piloten gör sig redo för hemfärd
flyga helikopter i stockholm stad
Värmdö från ovan
flyga helikopter i stockholm strand
En av Gotska Sandöns vackra stränder

Vad kostar det att flyga helikopter?

Priset varierar mellan allt från 999kr till 40.000kr beroende på hur länge och långt du vill flyga.
En tur på ca 20 min över Stockholms stad kostar ca 1000kr. Medan en halvdag långt ut i skärgården ligger på upp till 40.000kr.

Video

Här är en kort video där du kan få en känsla för hur fantastisk utsikten är Om du flyger över Stockholm stad. Det är inte vi som spelat in videon.

Vilka kan man flyga med?

Det finns en mängd olika företag som erbjuder helikopterflygning, och alla av dem kan ta med dig på en rundtur över stan. Men vill du ut över havet, till exempel över skärgårdens yttersta öar så krävs det, av säkerhetsskäl, en helikopter med dubbla motorer – vilket minskar antalet företag ganska kraftigt.

Sammanfattningsvis

En helikoptertur är perfekt om du vill få en liten adrenalinrush samtidigt som du njuter av en mäktig utsikt. Har du inga krav på att ta dig ut till skärgårdens yttersta öar så är det även riktigt prisvärt.

Föregående artikelComeOn Och Håll På Sverige I Matchen! – *Reklam*
Nästa artikelKlassiskt Smarrig Sibyllaburgare I VR – *Reklam*
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!