Arbetsintervjun, här vill du verkligen göra skillnad

Skall du på arbetsintervju och är lite osäker på vad du skall ha på dig? Till att börja med så rekommenderar jag att kolla in vår 3-stegsguide till en lyckad arbetsintervju, för en intervju handlar självklart inte bara om kläder, även om det är en viktig punkt.

Men nu fokuserar vi på dina kläder. De är ofta din chans att så effektfullt som möjligt påverka det första intryck du ger, och skall du på arbetsintervju så kan det vara viktigare än någon annan gång att verkligen få en bra start. Generellt sett så rekommenderar jag att satsa på en välklädd och lagom proper klädsel, det är bara dumt att chansa på en t-shirt och ett par jeans, intervjuaren kan vara klassiskt lagd, och det är sällan du kommer sållas bort för att du är för välklädd.

De ultimata färgerna

Som du kanske läst i vår guide till optimal klädsel på arbetsintervju så är blått och brunt två klockrena färger att ha om du vill utstråla lugn, självförtroende och pålitlighet, 3 ganska bra drag om man vill ha jobb, eller vad säger du?

Den här välkomponerade outfiten är framtagen tillsammans med Outfittery och får med de rätt färgerna på ett propert och snyggt sätt, utan att vara allt för dressad.

Den ljusblå skjortan

 

outfit för jobbintervju 2
Arbetsintervju eller strandfest? Det spelar ingen roll, den ljusblå skjortan är alltid klockren

En mans garderob som saknar en ljusblå skjorta är inte komplett. Det här är (näst efter den vita skjortan) basplaggens basplagg. Den går att kombinera på så många olika sätt, och den gör sig så fantastiskt bra i alla möjliga tänkbara situationer, från strandfesten till arbetsintervjun.

Den mellandressade kavajen

outfit för jobbintervju 6
Precis i mitten av dressighets-skalan

Den är inte storrutig och den är inte svart, en beige kavaj i ett lite roligare material är precis i mitten av skalan ”dressat <-> casual” och visar att du är medveten om att man bör vara välklädd på arbetsintervjun, men samtidigt att du har en egen stil och karaktär nog att inte se ut som alla andra.

Marinblå chinos

outfit för jobbintervju 4
Inte kostymbyxor och inte jeans, utan något precis mitt emellan

Det är inte jeans, men samtidigt inte kostymbyxor. De är inte vita och inte svarta. Som nämnt ovan så är marinblå en färg du vill bära i intervjusammanhang. Färgen utstrålar lugn och självförtroende, och chinos är en gång inte det slappa valet och inte det överdressade alternativet, precis lagom helt enkelt.

Brunt läderskärp

outfit för jobbintervju 5
En given del av outfiten

Få saker är så snygga ihop som ett brunt läderskärp och ett par marinblå chinos. Mer än så behöver jag inte säga.

Ljusbruna brouge

outfit för jobbintervju 3
Ett par brouge gör sig utmärkt till kavajen

Som sagt så är blått och brunt otroligt snyggt ihop, och båda två är färger som skickar de signaler du vill sända ut under en arbetsintervju. Brouge-skon är dessutom en härlig kamrat till kavajen i ett lite roligare material, de livar upp outfiten och ger den välbehövlig karaktär.

Sugen på mer?

Gillar du de här råden så garanterar jag att du kommer uppskatta vår guide till en lyckad arbetsintervju. Och gillar du outfiten så rekommenderar jag att kolla in Outfittery. Deras koncept är att man inte skall behöva leta efter snygga outfits, de skall komma till dig istället, rätt ned i brevlådan!

Till Outfittery!

Föregående artikel18 Sjuka lagar som du bör känna till inför nästa resa
Nästa artikel3 Snygga slipsnålar – Gör din outfit lite unik
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.