Förra året hade vi Burgundy/Oxblod som den stora höstfärgen, i år har vi Mossgrön

Förra året var det Vinrött i alla skyltfönster, i år kan vi se fram emot en mellanmörk grön färg. Mossgrönt är en betydligt enklare färg att bära upp om man jämför med Burgundy (vinröd, oxblod), vilket är tacksamt för de som inte känner för att sticka ut så mycket. Däremot är den inte lika enkel att matcha som t.ex. Navyblå eller Grå. Här nedan är lite tips på plagg som gör sig bra i mossgrönt och vad du kan matcha dem med för en stilren och snygg outfit.

Mossgröna Loafers
Mossgröna Loafers, passar perfekt till helsvart outfit.

Ett par riktigt snygga loafers i grön mocka. Skon har fått ett enormt uppsving under sommaren och inget tyder på en nedåtgående trend. Ett par gröna mockaloafers kombineras perfekt med en helsvart outfit.

Mossgrön Kostym
Mossgrön Kostym, en underskattad färg. Passar utmärkt med svart eller vit skjorta.

Gröna kostymer är det väldigt sällan man ser. Med intåget av Mossgrönt som en trendfärg så ser jag dock fram emot att se mer av dem. Mossgrönt gör sig riktigt bra på kostymer, det är definitivt en snygg och användbar färg. Kombinera kostymen men svart skjorta och svarta skor, alternativt en vit skjorta och svarta skor. Att bära bruna skor kan vara svårt då det lätt blir för många olika färger.

Mossgröna Chinos
Mossgröna chinos, kombinera gärna med bruna skor och en vi skjorta.

Mossgröna chinos passar utmärkt till både bruna och svarta skor. Passande överdelar är vita tröjor och skjortor. Svart samt mörkgrått eller gråmelerat passar också utmärkt.

Mossgrön T-shirt
Mossgrön T-shirt, riktigt snyggt ihop med en svart eller mörkgrå kostym.

En mossgrön T-shirt passar perfekt ihop med ett par svarta byxor och en svart kavaj, alternativt en mörkgrå kavaj och svarta byxor. Eller ännu bättre, kombinera den med en full svart eller mörkgrå kostym.

Föregående artikelFöda barn vs En spark i pungen – Vad gör ondast?
Nästa artikelBrain Food vs Skräpmat – Maten som gör skillnad
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.