I höst blir det grått, mörkbrunt och svart, men förhoppningsvis så skiner solen!

Jag har tidigare sagt att man alltid skall försöka bära mer färg, i höst är det dock de dova, mörka och allmänt höstiga färgerna som dominerar. En intressant färg som verkar bli populär är kamel (typ beige men lite fylligare), en färg man inte sett på rätt länge.

Höstmode 2014

Här är ett urval från Massimo Dutti, Zara och Hackett London som visar vad vi kan förvänta oss när det gäller höstmode 2014 herr.

Hackett London

Det Engelska märket Hackett kör på klassisk engelsk preppy-stil med många lager och klassiska plagg så som blazern, pikén och västen. Rent generellt så verkar hösten 2014 bli väldigt influerad av England, med mycket stickade tröjor som bärs över skjortor, lager på lager och höga stövlar.

Höstmode 2014 herr Hackett1
Hackettpikén, en klassiker
Höstmode 2014 herr Hackett2
Klassiskt stiligt herrmode, en blazer över en stickad tröja över en skjorta är höstens ”trend-kombo”
Höstmode 2014 herr Hackett3
Västen som dök upp igen förra året gör återigen en come back. Bäst kombinerad med en stickad tröja

Massimo Dutti

Jag förstår om det framstår som att vi är helt köpta av Massimo Dutti, eftersom de figurerar i varannan mode-artikel. Men så är faktiskt inte fallet, de är helt enkelt bara jävligt bra på modernt och stilrent herrmode!

I höst levererar de, precis som förväntat, en riktigt snygg kollektion som rimmar väl med trenden, stickat, brunt, grått och lite ”Engelskt”.

Höstmode 2014 herr Massimo Dutti1
Brunt, höstens starkaste färg
Höstmode 2014 herr Massimo Dutti2
Kamel, en färg man inte ser allt för ofta. I höst är den dock en av de 5 stora färgerna, tillsammans med brunt och grått
Höstmode 2014 herr Massimo Dutti3
Höstens mode är som sagt högst ”Engelsk-inspirerad”, med höga stövlar, brunt, stickade tröjor och allmänt stilrena kläder
Höstmode 2014 herr Massimo Dutti4
Höga stövlar och kostym, sugen?

Zara

Prisvärda Zara står för den mest lågmälda kollektionen av alla. Det mesta går i grått, stickat och svart. Extremt avskalat men ändå riktigt snyggt.

Höstmode 2014 herr Zara1
Svart, smalt och avskalat, det är Zara hösten 2014
Höstmode 2014 herr Zara3
Höstens absolut starkaste trend, den stickade tröjan
Höstmode 2014 herr Zara4
Passar du inte i brunt så är det bara att satsa på grått

Slutord

Hösten går som sagt i mörka och dova färger, det blir en hel del brunt, beige, kamel och grått. De flesta märken kör Engelsk stil och levererar stilrena plagg.

Vilken är den absolut starkaste trenden i höst?

Stickat, definitivt stickade tröjor och koftor.

Föregående artikelFlippin Burgers recension – Hipsters, öl, och ganska bra burgare!
Nästa artikel3 Snygga Scarfar – Börja hösten med lite lent tyg runt halsen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.