Svensk design och armband, en härlig kombo

Vi har skrivit en hel del om armband genom åren, men det är ju bara för att det är en så härlig accessoar. Med det sagt så är det dags att uppmärksamma ett nytt märke, och lite fler armband!

Ett armband med krok – Precis rätt marina touch

De senaste åren har den marina trenden totalt exploderat, blått och vitt har varit dominerande färger och stickade tröjor, shorts och båtskor har sålt som smör. Nautiska armband är den där perfekta lilla touchen för som gör din outfit unik, även om den baseras på en extremt stark trend.
Det är inget fel med att följa strömmen, folk tenderar ju att gilla samma sak, det är det som är trender, men glöm inte att försöka få till en personlig touch.

Armband med krok 3
Roséguld med ett skönt nylonband i marina färger

David Filip, en ny svensk designer

Bakom det nya märket David Filip står en ung Svensk designer, färsk i branschen men med helt rätt syn på kvalité och design. Hans specialité? armband med krok, en accessoar som kommit att bli enormt efterfrågad i samband med att det marina modet blivit så oerhört populärt.

Vi passade på att intervjua David för att höra lite mer om hans designarbete och hur han kom på idén.

Armband med krok 1
David Filips armband är kraftigt inspirerade av det marina

Intervju

Vad fick er att börja designa just armband?

D: Allt började med att jag, (David) kände att jag ville göra ett avtryck på modebranschen, detta kände jag i några år men kom inte riktigt på exakt vad jag ville göra. Sen fick jag mer upp intresset för accessoarer och armband, men när jag ”skannade” av marknaden så fann jag inte riktigt den typen som jag hade önskat, varken designmässigt eller kvalitetsmässigt. Så då tänkte jag, ”Fan, detta borde ju jag göra!”, påverka marknaden med min syn på hur manliga armband ska se ut och hur kvalitén ska vara”.
Efter lite om och men så kom jag fram till ett namn på företaget som nu heter David Filip (Ja, Filip är inte min kompanjon som många verka tro, haha utan då mitt mellannamn)

Jag startade själv till en början men behövde en kollega, en som ville vara med på samma resa som jag. Jag tänkte direkt på min kusin, Peter, som är utbildad arkitekt och har stor erfarenhet av design. Sedan så förstod han även min vision och tanke, vilket gjorde att det kändes som en självklarhet att vi skulle börja samarbeta.

Så nu är vi här, 8 månader senare. I vintras släppte vi ”Second Edition” och i Januari kom vi med en exklusiv utgåva vid namn ”Limited #1”. Det känns riktigt kul att kunna ge vår syn på exklusivitet”.

Vilken av alla era kunder bor längst bort?

D: Oj, Mexico och USA skulle jag säga, rätt så populära återkommande kunder faktiskt.

P: Ja, allt från Sydkorea och Förenade Arabemiraterna också!

Vilken offentlig person skulle ni helst se bära era armband?

D: Tja, haha,  bra fråga alltså. Skulle varit en ära om Leonardo Dicarpio eller Justin Timberlake fick syn på våra armband, skulle varit.. något, haha.

Vilken historisk diktator tror du skulle uppskatta era armband mest?

P: Jag tror att det nautiska motivet av armbanden skulle passa Admiral Emilio Eduardo Massera av den argentinska statskuppen 1976 bäst!

Vad blir årets största modetrend för män?

D och P:  Vi tror och hoppas såklart att det  blir armband som blir årets stora genombrott för just män, det är i.a.f. vårt mål att påverka marknaden så mycket så möjligt på den punkten, alla våra aktuella produkter finns i vår webbshop och vi hoppas verkligen att folk uppskattar dem precis lika mycket som vi gör.

Armband med krok 2
Ett gyllene ankare med läderarmband från Limited #1-serien
Föregående artikelVilken färg är klänningen? Här är ett svar du faktiskt kan förstå!
Nästa artikelVart Tar Fettet Vägen När Man Går Ner I Vikt?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.