Irland och Frankrike möts i ett cocktailglas…

Nu pratar vi dock inte om att blanda sniglar och fish n' chips i ett glas och sen bara mosa in det i ansiktet. Nej här handlar det om en episk (men lite konstig) drink, Black Velvet!

Även om det låter som men konstig blandning så är den faktiskt rätt så anrik. Den uppfanns 1861 av en bartender på Brooks's Club i London som en hyllning till Prins Albert som nyligen gått bort. Det sägs att drinken skall symbolisera de lila eller svarta armband som alla sörjande bar dagarna efter hans bortgång.

Vad innehåller en Black Velvet?

  • 1dl Guinness
  • 1dl Champagne (eller Cava/Prosecco)
  • Cocktailglas

Hur gör man en Black Velvet?

  1. Häll försiktigt upp Guinness i cocktailglaset
  2. Fyll sedan på med champagnen

Sen är det bara att njuta av vad som kan vara en av de konstigaste men ändå härliga cocktails!

På tal om Guinness

Den här magiska drycken förtjänar så klart att dricka på bästa möjliga sätt, och sättet du häller upp den på påverkar kvaliten enormt mycket. Så kolla in vår guide: ”Hur häller man upp en Guinness så att den blir perfekt varje gång?” så att du kan njuta maximalt av det Irländska guldet!

Gillar du Champagne?

Kolla då in alla våra drinkar med Champagne, där hittar du utan tvekan något som passar!

Föregående artikelVarför Får Man Ångest Av Kaffe? 2 Enkla Förklaringar
Nästa artikel3 Saker Alla Män Provar I Jakten På Framgång Och Manlighet
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.