Mellis, det är inte bara för barn

Oavsett om du tränar mycket, eller bara är ute efter lite nyttigare snacks att fylla på energin med under dagen så är den här listan med proteinrika snacks framtagen just för dig

Keso

proteinrika snacks keso

 

Keson, alla bantande kvinnors ”favoritmat”. Skämt och sido (inget skämt) så är det ett riktigt bra och gott mellanmål. 12% protein rätt i magsäcken, och kör du lite örtsalt och nötter i så blir det ännu bättre.

Blandade nötter

proteinrika snacks nötter

 

De vanligaste nötterna du hittar i en nötmix är alla mycket proteinrika, och i största allmänhet nyttiga. Utöver protein så innehåller de bland annat omega 3.

Cashewnötter, 15.3%, Mandel 20%, Valnöt 14.3%

Jordnötssmör

proteinrika snacks jordnötssmör

22.6% Protein, det är vad jag kallar proteinrikt (om man inte snackar om kött så klart). Jordnötssmör har även den stora fördelen att vara oerhört gott också, speciellt om du köper ett ekologiskt smör med 99.6% jordnötter i. Smeta ut det på en riskkaka och sen varsågod, ett proteinrikt snacks som inte behöver vare sig kylskåp eller spis.

 

Hårdkokt ägg

proteinrika snacks ägg

Det är inte mindre protein i löskokta ägg, men jag skulle inte riktigt kalla ett löskokt och rinnigt ägg för snacks. Det kräver liksom tallrik, sked, salt osv. osv. för att det skall gå att äta.

Med 12.4% protein är ägget ett av de smidigaste och godaste proteinrika livsmedlen. Man kan enkelt koka 10 ägg på söndagkvällen och ha dem redo hela veckan. Supersmidigt.

Föregående artikelNu Kan Du Äntligen Studera Norsk Tur – *Sponsrad Video*
Nästa artikelHell’s Club – Arnold Skjuter Pachino, Travolta Gråter
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!