Vill du vinna oftare i TP? Då skall du lära dig lite om det periodiska systemet

Dmitrij Mendelejev uppfann det periodiska systemet, han gjorde det till stor del baserat på uträkningar och logik, han hade inte tillgång till alla de ämnen han förutspådde borde finnas. Och när han blev ifrågasatt av en fransman som faktiskt hade upptäckt ett av de ämnen han endast förutsett bör finnas, så motbevisade han fransmannen och satte honom på plats.

Dmitrij Mendelejev var en minst sagt extraordinärt intelligent man.
Här nedan är en video från Crash Course Chemistry som berättar lite om Dmitrij Mendelejevs ursprung, hur han uppfann det periodiska systemet och lite allmänt om kemi. Lärorikt, och enkelt.

Vem uppfann Periodiska Systemet?

Hur lär jag mig periodiska systemet?

Grundämnen är komplicerat, det finns 118 grundämnen varav 94st finns naturligt, att lära sig alla, och dess egenskaper, är alldeles för mycket begärt. Däremot så kan du enkelt lära dig de första 20. Den lilla ansträngningen gör dig ofantligt mycket mer allmänbildad än 99% av den svenska befolkning och kommer med 100% säkerhet att löna sig eftersom man rätt ofta stöter på frågor i diverse frågesportsspel som berör det periodiska systemet.
Så vill du bli lite mer bildad så rekommenderar jag att du satsar på att bara lära dig de första 20 grundämnena.

Här nedan är en bild som endast visar de 20 första, för att göra det enkelt för dig att lära dig dem.

periodiska-systemet
Det räcker med att lära sig de 20 första grundämnena för att vara mer allmänbildad än 99% av Sveriges befolkning.
Föregående artikelTydligen behöver även Rolexklockor en timmes photoshop
Nästa artikelManhattan – En av de mest klassiska drinkarna
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.