Apple har precis avslutat sitt event för den här gången, mycket nyheter och några överraskningar. Här är en summering!

Som vanligt när Apple håller pressevent så är det ett omtalat ämne både under kvällen och dagen efter. Här har vi summerat de intressanta nyheterna så du skall kunna hänga med men slippa se hela eventet.

iOS 7

iOS 7 får ett datum, 18e September får vi äntligen nya iOS7 i våra kära telefoner. Som vi skrivit tidigare så blir iOS7 ett enormt ansiktslyft då iOS sett likadant ut sedan starten för många år sedan.

Det är inte mycket som skiljer sig från den informationen vi fick i Juni ang. iOS7. Här nedan kan du se den officiella presentationsfilmen för iOS7 där du ser den nya designen och alla nya funktioner.

 

iPhone 5s

Kvällens stora höjdpunkt var presentationen utav den nya iPhonemodellen, 5s. Allt gick som förväntat och mer eller mindre alla läckta nyheter stämde in.

iPhone 5s är en uppgradering från 5an, likt alla tidigare år kan vi se fram emot en mer kraftfull processor, grafikprocessor, bättre batteritid och ett uppgraderat minne. Inget utöver det förväntade på prestandasidan. Däremot så var det två riktigt coola nyheter, CoreMotion och Touch iD, som du kan läsa mer om nedan.

Den nya processorn, A7, är ungefär dubbelt så snabb som den i iPhone 5, vilket är en ganska stor uppgradering då iPhone 5 inte på långa vägar spelat ut sin roll som en riktigt kraftfull telefon.

iPhone 5s kommer i 3 olika färger, Slate, Gold och Silver. iPhone 5s kommer släppas i September i USA men tyvärr inte förrän senare i höst/vinter i Sverige, dock senast i December i år.

De 3 olika färgerna på iPhone 5s
De 3 olika färgerna på iPhone 5s
iPhone 5s kommer i tre olika färger
Slate, Gold och Silver
iPhone 5s officiella skal
Apple presenterade officiella skal för iPhone 5s

Touch iD

En av de coolaste nya funktionerna som presenterades för iPhone 5s är Touch iD, en fingeravtrycksläsare för iPhone 5s. Läsaren låter dig låsa upp telefonen och godkänna köp på bland annat Appstore. I framtiden kommer du även kunna logga in på olika appar som har stöd för detta, t.ex. Facebook och Pinterest. Tidssparande, och helt enkelt coolt. Telefonen har stöd för flera olika fingeravtryck och för den som oroar sig för storebror så kommer fingeravtrycken inte att sparas i iCloud, utan endast lokalt på telefonen.

CoreMotion

Träningsappar finns det gott om, och Apple har gjort iPhone 5s till alla motionärers självklara val, med CoreMotion. En komplett rörelsesensor som känner av alla dina rörelser under dagen. CoreMotion ligger snällt och vilar i bakgrunden och gör att du kan logga all motion du gör under hela dagen, både ofrivillig och planerad.

Nike presenterade även lite information om sin nya träningsapp som är byggd för att passa ihop med CoreMotion. Mer information om den appen kommer så snart vi har hunnit testa den.

CoreMotion verkar otroligt lovande, utan tvekan den utav kvällens nyheter som känns mest intressant.

iPhone 5s CoreMotion
iPhone 5s CoreMotion

iPhone 5c

Precis som väntat så släppte även Apple en budgetvariant av iPhone 5, dock är det inte mycket till budgettelefon då prisskillnaden mellan 5s och 5c är minimal. Jämför man priserna i Amerikanska Applestore så skiljer det inte mer än en dryg tusenlapp. Personligen så tycker jag det känns som en miss, iPhones senaste modell har alltid sålt bra historiskt, och att pressa upp priset på det som kallats ”budget-iPhone” känns meningslöst då målgruppen mer eller mindre är den samma i det prissegmentet.

I och med lanseringen utav iPhone 5c så slutar iPhone 5 att säljas, de modeller som finns att köpa är alltså iPhone 4s, iPhone 5c och iPhone 5s.

Precis som iPhone 5s så släpps den i USA nu i September, men inte förrän senare i höst/vinter här i Sverige.

iPhone 5c kommer i 5 olika färger
iPhone 5c kommer i 5 olika färger
Föregående artikelKort visit till Burning Man 2013
Nästa artikelFärgglada strumpor, kontrast till kostymen – Dagens inspiration
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.