Ryssland satsar på folkhälsan och låter dig betala din kommunaltrafik med knäböj

Den 7e Februari 2014 går Vinter-OS i Moskva av stapeln, och för att uppmärksamma detta, och även passa på att belysa folkhälsan, så har Moskva nyligen påbörjat en kampanj där du kan betala din tunnelbaneresa i knäböj.

Personligen tycker jag det är en genialisk idé och något som borde inkorporeras i alla möjliga sammanhang i samhället. Tänk dig att kunna betala för alla statliga/allmännyttiga tjänster med fysiskt arbete.
Vill du ha A-Kassa för att vara trygg om du skulle bli arbetslös? Då kan du antingen betala 200-300kr/mån eller logga 4 timmar på gymmet varje månad. Vill du besöka naturhistoriska museet? 100kr i inträde, eller så kan du 20 Armhävningar och 10 Upphopp.
Brist på motion är vår tids stora hälsoproblem, att ge folk möjligheten att inte bara må bättre, men även spara pengar tror jag skulle bli stort. Finansieringen är en annan fråga.

Det är kul att se att Ryssland kan leverera annat än tokiga trafikvideor. Tyvärr så är detta inte en permanent installation, men några veckor är bättre än aldrig.

Betala din tunnelbaneresa med knäböj

Föregående artikelEn mans resa runt jorden, en sekund i taget
Nästa artikelTa ansvar för ditt eget liv. Ingen annan kommer göra det åt dig.
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.