I dagarna släpps Xbox One i USA och konsolkriget är i full gång

Xbox One är ett monster, både när det gäller storlek och prestanda, konsolen är faktiskt större änXbox 360, och både Kinect-delen och strömadaptern är större än sin nuvarande motsvarighet. Men med tanke på problematiken som uppstod i samband med releasen av Xbox 360 så känns det betryggande att de inte försökt snåla med utrymmet utan tagit i ordentligt.

Något som Microsoft alltid varit överlägset bäst på är handkontrollen, den har vunnit oberäkneliga priser för sin design och ergonomi och den nya kontrollen för Xbox One är faktiskt ännu bättre. D-padden är nu ett kors istället för den något svårkontrollerade cirkeln, de analoga spakarna är mer greppvänliga och kontrollens rumble-funktion har utvecklats för att vara mer verklighetstrogen.

Skillnaderna mellan Xbox 360 och Xbox One är många, självklart är prestandan bättre, men precis som med Playstation 4 så är den största skillnaden mjukvaran. Microsoft har ansträngt sig rejält för att göra Xbox One till hemmets centrala mediastation. Du skiftar enkelt mellan Spel och Tv och kan till och med spela och se på Tv samtidigt genom picture in picture.
Det finns mycket att säga om Xbox Ones mediafunktioner, kortfattat så känns konsolen som en enorm uppgradering och vi ser fram emot att testa den så snart vi får chansen. Mer om nyheterna hittar du i recensionen nedan.

Xbox One släpps den 22a November I USA, tyvärr så släpps den dock inte förrän i vår i Sverige. Än så länge har vi inte fått ett definitivt datum, men min gissning är mitten på Mars.
Här är en 8 minuter lång recension av Xbox One, gjord av Polygon.

Läs även vår artikel ang. releasen av PS4

Recension av Xbox One

Föregående artikelRecension av PS4 – Dela allt du gör, omedelbart
Nästa artikelGoogle Play Music finns nu för iOS
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.