En förklaring i sin allra enklaste form

Glasögon är något vi stöter på varje dag, och chansen att du som läser detta just nu har ett par glasögon på dig är rätt stor. Men trots det är det med allra största sannolikhet väldigt få som faktiskt vet varför glasögon funkar, och hur de funkar.

Det här kommer inte vara någon lång och komplicerad utläggning om ögats all olika delar osv. utan en kort, koncis förklaring som alla kan ta till sig, och som du faktiskt kan komma ihåg och ha i rockärmen när just den här frågan dyker upp i TP nästa gång.

Det enkla svaret på frågan: ”Hur fungerar glasögon?”:

Ögon med synfel bryter inte ljuset rätt. Glasögon ändrar riktningen i vilket ljuset träffar ögat så att det fokuseras på en specifik del lite längre bak i ögat kallad linsen

Lite anatomi också

Här nedanför är en bild på ögat och alla dess delar. Som du ser så sitter linsen en bit in i ögat, och inte längst ut, vilket man lätt kan tro.

hur fungerar glasögon 2

Vill du lära dig mer om glasögon?

Börja då med att kolla in vår enkla och koncisa guide till namnet på de olika delarna av ett par glasögon. Jag gissar att minst en av dem kommer vara en liten överraskning.

Föregående artikelVad Ligger Dig Varmt Om Hjärtat? – *Sponsrad Video*
Nästa artikelVad Är Mantra? – Låt Oss Avmystifiera Lite Munkar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.