Auum auum auum…

Nej inte auum, vi skall faktiskt inte diskutera klassiska munk-mantran så mycket, utan istället fokusera på vad man kallar ”success mantra”, en klassisk metod inom personlig utveckling.

Men först, varför finns mantran?

Inom medition används mantran för att befria sinnet. Du vet i alla filmer när folk säger ”Auumm, auumm, auumm” när de mediterar? Det är ett klassisk buddistiskt mantra, som man säger om och om igen för att fria sinnet och lättare kunna komma in i det meditativa stadiet man söker när man mediterar.

Skillnaden mellan success mantra och munk-mantra

Ett ”success mantra” å andra sidan är en fras som du upprepar för dig själv, men inte med syfte att sväva iväg i andevärlden, utan som kan hjälpa dig utvecklas till den du vill vara.

Man kan säga att det egentligen handlar om att intala sig själv något som inte nödvändigtvis är sant i nuläget, men som definitivt kan bli sant om du jobbar med dig själv och din självbild.

Varför skall man hålla på med det här då?

Det är en bra fråga, för jag hur konstigt allt låter om man inte provat det själv. Men det fungerar faktiskt, dock så kräver det att du aktivt strävar efter det du säger i ditt mantra och sätter dig själv i situationer där din karaktär och person sätts på prov. Om ditt mantra är ”Jag är en orädd, fokuserad och ambitiös person” (se nedan för hur du skapar ett eget mantra) då kan du inte sitta hemma och fega hela dagarna, du måste sätta dig i situationer där du behöver vara orädd, du måste pressa dig själv så att du tvingas vara fokuserad och du måste åta dig uppgifter och projekt så att du får en chans att visa att du är ambitiös.

Du skall se ditt mantra som ett hjälpmedel, inte som hela lösningen på problemet.

Vad Är Mantra
Det är skillnad på ett success mantra och ett gammalt hederligt munk-mantra

Så skapar du ett eget mantra

Ett mantra är som sagt en kort fras med syfte att stärka och förverkliga dig själv. Mantrat skall vara en beskrivning av hur du vill vara som person och tanken är att du skall upprepa den extremt många gånger för dig själv (alltså på riktigt, extremt många gånger), gärna i de situationer då du känner att din viljestyrka behöver vara på topp.

Exempel på mantran

  • ”Jag är en modig, noggrann och omtänksam person”
  • ”Jag är viljestark, självsäker och positiv”
  • ”Jag är självständig, orädd och energisk!”

Som du ser så verkar det rätt cheesy att gå runt och upprepa det där för dig själv, men jag lovar dig att det fungerar, det kanske inte gör någon skillnad de första 500 gånger du säger det, men till slut kommer du märka skillnad!

Föregående artikelHur Fungerar Glasögon? Lagom Med Svar På 12 Sekunder
Nästa artikel7 Orsaker Till Varför Du Fryser Hela Tiden
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.