Här har vi ett stycke obehaglig information

Google lanserade nyligen sin tjänst, Location History, ett sätt att se alla de platser man befunnit sig på under en vald tidsperiod. För de flesta så är kartan mest fylld med prickar vid hemmet och jobbet, men väljer man en längre tidsperiod så kan man se ganska mycket rolig information.

Det obehagliga med detta är att man får väldigt svart på vitt att man är konstant spårad av Google. Det är ingen nyhet för de flesta av oss men det är ändå lite extra obehagligt att få det bekräftat så här tydligt.

För att använda tjänsten så behöver du dock ha en Android-telefon, vi med iPhone spåras bara när vi använder appen Google Maps, men inom kort kan vi förvänta oss att Apple släpper sin variant av denna information, för tro inte att Apple spårar dig mindre än Google.

Här hittar du Google Location History.

Vill du avaktivera Google Location History så klickar du på det lilla kugghjulet uppe i högra hörnet och väljer sedan ”Inaktivera” i menyn du kommer till.

avaktivera-google-location-history
Avaktivera funktionen för att slippa bli spårad av Google.
Föregående artikelWill Ferrell pratar Svenska Jultraditioner
Nästa artikelGTA Online uppdateras med Capture the Flag!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.