Schampo känns ofta som en klassisk tjej-grej att lägga ned tid på. Män har ju dubbeldusch och bara kör. Eller?

Att ta hand om sitt hår är dock knappast något som enbart är intressant för kvinnor. Det är inte alla män som kör en skön ”buzz cut”. Att ta hand om sitt hår handlar till väldigt stor del om att använda rätt typ av schampo och balsam, och självklart också om att inte torka håret för hårt, något de allra flesta män gör helt fel.

Schampo, balsam och tonic

Som sagt så är det viktigt att använda rätt typ av schampo och balsam, har man problem med torr hårbotten, fett hår eller torrt hår så finns det specifika schampon för just de problemen, och de gör skillnad.
Torrt hår behöver fuktbevarande schampo som hjälper håret behålla sina naturliga fetter, medan ett fett hår behöver ”motsatsen”, du förstår ju själv vad effekten blir om man väljer fel schampo.

Ytterligare så rekommenderar jag inte att köpa sitt schampo på lågprismarknader som säljer polska märken du aldrig hört talas om. Även om dyrt inte alltid betyder bra så kan dessa schampon vara direkt dåliga för ditt hår.

Så om du tror att ”superavancerade” hårprodukter är en bluff så får du nog tänka om. Hårtonic, som är en ganska ny produkt, kan göra jäkligt stor skillnad på ett torrt och skadat hår. Självklart kan det inte laga håret, är det slitet och kluvet så är det, och då är den enda ”permanenta” lösningen att klippa av det. Men känner man inte för att vara så drastisk så kan ett tonic vara en bra lösning.

Torka håret rätt

Rätt schampo och balsam är dock inte det enda du behöver tänka på. Torkar du håret för hårt så kommer det slitas ut oavsett hur mycket tonic du köper.

När du torkar håret så räcker det med att lägga handduken på huvudet, och försiktigt badda håret med den. Är det riktigt tjockt och blött så rekommenderar jag att ”krama” håret med handduken. Tyvärr så gör de allra flesta män helt fel. De skrubbar håret riktigt hårt med handduken för att få det riktigt torrt. Det som händer är tyvärr att du sliter sönder det, kluvna hårtoppar och frissigt hår kommer då som på beställning.

Lite humoristisk tonic

Här är en sponsrad video från Head and Shoulders, men oavsett om den är sponsrad eller inte så tycker jag faktiskt personligen att deras reklamer de senaste åren är jäkligt sköna. Lite klassisk otippad humor. Och på ämnet, hår-tonic har faktiskt ett vettigt syfte och kan göra nytta. Så nu tycker jag vi gräver ned myten om att det är töntigt att bry sig om sitt hår bara för att man är man!
Funkar inte videon i mobilen? Vrid på den så skall det funka klockrent!

Tips?

Har du några sköna tips för att hålla håret fräscht och fint? Doppar du håret i äggula och dansar i regnet? Eller har du ett recept på en bra inpackning? Skriv en kommentar! Jag lovar, det är inte ”tjejigt” att prata om sitt hår.

Image credits: Head and shoulders

Föregående artikelKoreansk köttfärs – En härlig snikvariant på yakiniku!
Nästa artikelBillig surf utomlands? – Vi testar Holiday Phone!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.