Koreansk köttfärs – En härlig snikvariant på yakiniku!

3321
Koreansk Köttfärs
Koreansk Köttfärs

Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Snabbt, enkelt och billigt, det här receptet på Koreansk köttfärs borde tilltala alla!

Om du precis som många andra älskar den Japanska rätten yakuniku så kommer du avguda det här enkla och smidiga receptet på Koreansk köttfärs!

Eftersom den görs på nötfärs istället för tunna skivor av entrecote så blir den ett snabbt och enkelt substitut när du är sugen på yakiniku. Dessutom blandar man ned massvis med goda grönsaker så att man får med hela kostcirkeln 🙂

Koreansk köttfärs, det här behöver du!

  • 450 gram nötfärs med låg fetthalt
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 dl japansk soya
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk riven ingefära
  • Salt och peppar
  • 1 knippe vårlök
  • 2 broccolihuvuden
  • 2 rödapaprikor
  • Råris

Så här gör du!

  1. Skär broccoli och paprika i lagom stora bitar. Stek dessa i en panna i några minuter så att de
  2. Bryn färsen tillsammans med vitlöken på medelvärme.
  3. Häll av fettet.
  4. Tillsätt råsocker, japansk soya, ingefära, salt och peppar.
  5. Bryn tills det blir lite tjockare konsistens.
  6. Blanda ner broccoli och paprika.
  7. Lägg råris i en stor skål, häll över din koreanska färsröra och toppa med vårlök. Servera!

Smaklig måltid!