På jakt efter billig surf utomlands? Vi testar Holiday Phone och ser om det blir en helt vanlig Patrick Ekwall-räkning, eller om det faktiskt blir billigt

Att ringa smsa och framförallt surfa utomlands har en tendens att bli orimligt och obehagligt svindyrt. Det finns dock lite alternativ man kan prova.

Här är en kort guide till hur du får lite mer humana priser för telefoni och surf utomlands.

Lite basics när det gäller surf och samtal utomlands

  • Fria minuter, sms och surf som ingår i abonnemanget ingår aldrig utomlands
  • Har din operatör någon form av ”utomlandstaxa” så bör du läsa igenom avtalet ordentligt, det låter ofta för bra för att vara sant
  • Stäng av röstbrevlådan, i vissa fall så kan ett samtal till din röstbrevlåda kosta som ett utlandssamtal, för dig

Köpa kontaktkort

Ett klassiskt alternativ om man kommer behöver billig telefoni/surf utomlands är att köpa ett kontantkort i landet man skall till. Det ger dig omedelbart en rimlig taxa, men du behöver byta nummer, och det funkar inte om din telefon är operatörslåst.

Utlandstillägg på abonnemanget

En annan lösning kan vara att teckna ett utlandspaket/tillägg via din operatör. Dessa varierar i pris och vad de innehåller, så du får läsa på på din operatörs hemsida.

Holiday Phone

Ett tredje alternativ är tjänster likt Holiday Phone. I grund och botten så verkar det vara både den enklaste och mest prisvärda lösningen. Obsid drar till San Francisco inom kort och då tänker jag passa på att testa Holiday Phone.

Så funkar det

Du går in på Holidayphone.se och beställer ett simkort. Kortet får du hem i brevlådan. På flygplatsen vidarekopplar du din mobil med svenskt nummer till det 08-nummer du får av Holiday Phone. På planet sätter du in simkortet och när du kommer fram kan du ta emot och ringa via ditt svenska nummer, men jäkligt mycket billigare. Det verkar väldigt enkelt och jag ser fram emot att testa det.

Har du några tips?

Har du några bra life-hacks för hur man kan få till billig surf utomlands? Skriv en kommentar och dela med dig!

Föregående artikelBehöver män tänka på sitt schampo?
Nästa artikelSamsung Galaxy Alpha recension – Krispigt!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.