Dofterna som aldrig går ur tiden…

Precis som vissa plagg och accessoarer inom herrmode så finns det vissa herrparfymer som aldrig går ur tiden. De har funnits på marknaden i evigheter och tycks aldrig bli varken omoderna eller opopulära. Dessa dofter intresserar oss särskilt, och därför har vi listat de 7 klassiska herrparfymer som vi anser är de mest ikoniska genom tiderna!

Letar du efter en ny signaturdoft? Då bör du kolla in vår guide: ”Hur väljer man parfym?”, där får du lära dig allt om olika typer av dofter, och vilken typ av doft som bör passa din stil bäst. När du lärt dig vilken typ av doft du borde använda så är det sedan dags att kolla in de här 7 odödliga klassikerna.
Eller är du här och läser i egenskap av flickvän eller fru som planerar att köpa parfym till honom? Ja då hoppas vi att den här listan kan vara användbar för dig i din presentjakt!

1: Colonia by Acqua di Parma

ACQUA DI PARMA COLONIA INTENSA

1916 slogs portarna upp på Acqua di Parmas lilla fabrik i Parma. Deras första parfym var Colonia, en något lättare och mer uppfriskande doft än de tunga dofterna som var moderna på den tiden.

Colonia var omåttligt populär på 1930-talet och 1950-talet eftersom den då nådda stora framgångar hos diverse manliga kändisar.

Även om Acqua di Parma har utökat sin produktlinje så är det inget som slår Colonia, en av de mest klassiska herrparfymerna!

2: Eau Sauvage by Christian Dior

Eau Sauvage christian dior

1966 När Eau Sauvage släpptes var den en revolutionerande produkt med sin raffinerade men ändå maskulina doft av citrus, lavendel, rosmarin och trä.

Den är fortfarande en trendsättande doft, så det svårt att tänka sig att den är över 50 år gammal.

3: Aramis by Aramis

aramis by aramis herrparfym

Aramis är väldigt olika de flesta parfymer som släppts de senaste 30 åren. ”Moderna” parfymer är i mångt och mycket luftiga, fräscha och sportiga, och de ska gärna kännas av på långt håll. Aramis är den raka motsatsen. Den tunga och komplexa doften av trä, kryddor och läder gör den till en av de mest manliga parfymerna genom tiderna.

4: Floris Special No. 127

klassiska herrparfymer floris special no 127 edt

Special No 127 är sannerligen en anrik doft. Den skapades 1890 till ära av Rysslands storhertig Orloff, och döptes rimligt nog till ”Orloff special”.

Genom åren har den blivit många stora personligheters absoluta favorit, bland annat säga det att Winston Churchill hade den som sin signaturdoft.

5: Armani Eau Pour Homme by Giorgio Armani

Armani Eau Pour Homme by Giorgio Armani

Eau Pour Homme skapades av Roger Pellegrino i mitten av 1980-talet och anses av de flesta som en av de mest klassiska herrparfymerna genom tiderna.

Doften inleds av frisk citrus i form av siciliansk mandarin, kalifornisk grön citron. I mitten hittar vi bergamott, jasmine och kryddor, och som avslutning känner man tydliga toner av sandelträ. En sann klassiker.

6: Blenheim Bouquet by Penhaglions

Blenheim Bouquet by Penhaglions

När vi säger att de här klassiska herrparfymerna har stått emot tidens tand så menar vi det, för Blenheim Bouquet lanserades nämligen för över 100 år sedan, nämligen 1902.

Blenheim Bouquet har tydliga toppnoter av citron, lavendel och lime, med en bas av mysk, tallträ och svartpeppar.

7: Green Irish Tweed by Creed

Green Irish Tweed by Creed

Enligt släktföretaget Creed så skapade en av deras mästerparfymörer Green Irish Tweed specifikt för en klient inom filmindustrin, men blev några år senare tillgänglig för allmänheten. Nu är den en av deras stora signaturdofter.

Blandningen ev sandelträ, ambra, verbena, viol och iris beskrivs som en promenad på den irländska landsbygden.

Både moderna och klassiska herrparfymer

Blir du sugen på att uppdatera ditt badrumsskåp med ny doft? Då hittar du mängder med herrparfymer på Parfumdreams.se, både klassiska och moderna dofter.

Sammanfattningsvis

Gillar du klassiskt herrmode så kan det vara värt att dofta på några klassiska herrparfymer när du letar efter en ny signaturdoft. Bland alla anrika parfymer på marknaden så skulle vi säga att dessa 7 är de mest ikoniska:

  1. Colonia – Acqua di Parma
  2. Eau Sauvage – Christian Dior
  3. Aramis – Aramis
  4. Floris Special No. 127 – Floris
  5. Armani Eau Pour Homme – Giorgio Armani
  6. Blenheim Bouquet – Penhaglions
  7. Green Irish Tweed – Creed

Så börja med att leta upp någon av dessa nästa gång du står vid parfymhyllan!

Föregående artikelDestiny 2 – MMORPFPS När Det Är Som Ultra-Bäst!
Nästa artikelHur Spelar Man Luffarschack – Och Kan Man Ens Vinna I Det?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.