Förutom Bear Grylls så ser man sällan någon äta insekter. Trots det så är det över 2 miljarder människor som äter insekter varje dag

Procentuellt så innehåller insekter mer protein och järn än kött. Protein är kroppens huvudsakliga byggsten och järnbrist är ett av världens vanligaste hälsoproblem. Varför äter vi inte bara insekter? det verkar ju lösa alla problem på en gång

När vi började bruka jorden och det agrikulturella samhället växte fram så gick insekter från att vara stapelföda till att bli som ogräs, något som förstörde våra grödor och sånt som djuren åt. Vi tappade vår aptit för insekter och med tiden blev det förhållandevis sällsynt att äta dem.

Tråkigt nog så tar man inte tillvara på den fantastiska näringskällan insekter faktiskt är. Insekter kan malas ned till mjöl eller en fast deg som sedan kan användas för att berika mat eller göra gröt av, det skulle kunna lösa enorma problem, som både hunger och koldioxidutsläpp.

äta-insekter
Över 2 miljarder människor äter insekter varje dag.

Personligen är jag övertygad om att vi inom 10 år kommer se insektsmjöl som en av de vanligaste tillsatserna i vår mat. Självklart kommer dock tillsatsen ha fått en nytt snyggt namn, kanske står det ”supermjöl” eller ”Naturligt Proteinberikat!” på baksidan av förpackningen inom kort.
Det är dock inget jag skulle ha några problem med, det är troligtvis ofantligt mycket bättre än alla mystiska E-ämnen vi ”berikas” med dagligen.
Vad tror du? Hur många år dröjer det innan vi börjar äta insekter på regelbunden basis?

Skulle du ha några problem med att äta insekter, eller mat berikad med insekter (en smaklös tillsats)?

Hur känner du inför att äta insekter, eller mat berikad med insekter?

View Results

Loading ... Loading ...

Insekter är både nyttigt och en rätt vanlig föda

Här nedan är en video från TED Education som berättar lite mer om insekter, hur vanligt det är som föda, hur nyttigt det är och hur man lagar de vanligaste insektsrätterna.

Föregående artikelDet enda rätta sättet att läsa nyheter på – Feedly, den Bästa RSS-Läsaren
Nästa artikelDjävulsbebisen anfaller New York – Total Panik!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.