Ingen förutom politiker och försäkringskassan gillar när saker är och omständiga

Ovanstående sanning är anledningen till varför du skall du sluta använda din Webbläsare för att läsa nyheter, det är 2014 och det finns långt mycket bättre alternativ.

Att hålla koll på alla sina nyhetskanaler känns ibland som ett heltidsjobb. Kolla sportresultat, kolla ”riktiga nyheter”, läsa om mode, kolla senaste spelnyhterna och sen kolla sina Sociala Medier etc. Så gott som alla mina bekanta tycker det är rätt meckigt att surfa runt till alla olika Webbplatser dagligen för att hålla sig uppdaterad. Det är däremot bara ett problem om man gör fel. Här kommer Feedly in i bilden (eller alla RSS-läsare egentligen), Feedly är rätt.

Vad är Feedly?

Feedly är en en RSS-läsare, det är som en sekreterare som håller koll på alla dina favoritsidor på nätet och samlar alla uppdateringar i en News Feed. Precis som när du går in på Facebook och ser vad som hänt sedan sist, du ser vem som ätit vad, vem som gnäller på livet och vem som varit och tränat.
När du loggar in på din Feedly så presenteras du med din Feed, en samling av alla dina favoritsidor och de nyheter som kommit sedan du var inne sist.
Konceptet bakom RSS-läsare är att du skall slippa surfa runt till 20 olika webbplatser för att kunna hålla koll på det som du tycker är intressant, istället går du bara till din Feedly och får alltid serverat, otroligt enkelt och smart.

Snyggt serverat

I din Feed ser du en rubrik och ett kort utdrag från artikeln och kan klicka dig vidare till webbplatsen om du tycker det verkar intressant. De flesta artiklar har även en framsidebild så det blir inte bara enklare att navigera bland nyheterna, utan jäkligt mycket snyggare också.

Aldrig mer webbläsare

Personligen har jag använt Feedly i snart 1 år, och skulle aldrig någonsin gå tillbaka till att manuellt gå in på alla de olika sidorna jag följer, det skulle vara både tidskrävande och irriterande.
Tack vare RSS-läsare (som t.ex. Feedly) så kan du avverka alla dina ”nyheter” på några minuter, istället för att spendera 15-30 minuter med att gå in på alla olika sidor och skumma igenom allt som står för att hålla dig uppdaterad.

bra-rssläsare
En RSS-läsare besparar dig tid och frustration, både tidningen och webbläsaren är död.

Vilken är den bästa RSS-Läsaren?

Som du säkert kan lista ut så tycker jag personligen att Feedly är den överlägset bästa RSS-läsaren.
När Google Reader (tidigare den mest använda RSS-läsaren) lades ned i somras så blev Feedly en sorts inofficiell efterträdare, Feedly har enormt mång användare och uppdaterar sin tjänst regelbundet. De har ett enkelt gränssnitt och en trevlig och modern design. Jag har provat många olika RSS-läsare men ingen kommer i närheten av Feedly när det gäller snabbhet, enkelthet och design.

Känner du för att prova några olika så kan jag rekommendera dessa:

Digg Reader

Digg.com är Nyhetssite som samlar ”det som internet pratar om just nu”. De har ganska nyligen även lanserat sin Digg Reader, en RSS-läsare som påminner ganska mycket om Feedly.

The Old Reader

The Old Reader har kallat sig själva för ”Nya Google Reader”, däremot så har de haft svårt att attrahera användare och deras design lämnar en hel del att önska.

Twitter

Med lite arbete så kan du uppnå ungefär samma resultat genom att följa dina favoritsidor på Twitter. Däremot så kommer de blandas med alla andra personer och organisationer du följer där, vilket gör din News Feed något grötig.

Har du provat någon annan RSS-läsare?

Vilken tycker du är den bästa RSS-Läsaren? Kommentera gärna nedan och låt oss alla ta del av din rekommendation!

Hur gör man för att följa sidor i Feedly?

För att följa en webbplats/blogg så behöver du bara kopiera sidan url och klistra in den i fältet ”+Add Content” upp i det vänstra hörnet, när du gör det via Webbläsaren, om du använder Feedly-appen så klistrar du in det i sökfältet i det övre högra hörnet. Om du har problem med att Feedly inte hittar sidan så ta bort http:// i början av url:en, det brukar lösa det mesta.
Prova t.ex. med att lägga till Obsid.se i din Feedly så kan du på ett enkelt sätt hålla dig uppdaterad.

Här hittar du Feedly

Föregående artikelVodka on the rocks – Enkelt, Underskattat och Manligt
Nästa artikelKan man äta insekter? Ja, och inom kort kommer vi ALLA att göra det
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.