De flesta märker aldrig av någon skillnad mellan olika Vodkasorter eftersom man i 9 fall av 10 endast blandar drinkar på det, vilket är synd då en bra Vodka med is är en fantastisk dryck

Skillnaden mellen Vodka och Vodka är däremot enorm, bra Vodka är otroligt len i smaken, medan dålig Vodka smakar helt vanlig fimp.
Eftersom det är en enorm smakskillnad på olika vodkasorter så kan jag verkligen rekommendera att anordna en Vodkaprovning en kväll för att lära sig uppskatta Vodka på samma sätt som våra grannar i öst.
Alla Män bör lära sig uppskatta fina råvaror, oavsett om det gäller grönsaker, fisk eller ren vodka så är det en del i utbildningen som Man.

Vilken Vodka är bra?

Min personliga favorit är Stolichnaya, en mycket prisvärd rysk vodka med en mild och behaglig smak, den gör sig otroligt bra med lite is och 2-3 droppar pressad lime.

Stolichnaya Vodka
Stolichnaya Vodka med is och 2-3 droppar lime är en perfekt smuttar-drink.

Hittar du inte Stolichnaya på systembolaget, eller helt enkelt ogillar den, så rekommenderar jag att du provar Purity eller Grey Goose. Även dessa håller bra standard, även om Grey Goose är på gränsen till vad man kan kalla bra Vodka. Du kan se Grey Goose som en nödlösning.

Vilka Vodkasorter skall man undvika?

Sorter att se upp för när det handlar om att dricka vodkan rent är Sveriges stolthet, Absolut, i jämförelse med Stolichnaya och Purity så liknar den tyvärr mer hembränt blandat med fimp än finvodka.
Självklart skall du heller inte dricka Vodka som Jelzin, Explorer, Motörhead Vodka, eller andra slaggprodukter.

Föregående artikelRolig gammal reklam för Cigaretter visar hur farligt det är med dålig research
Nästa artikelDet enda rätta sättet att läsa nyheter på – Feedly, den Bästa RSS-Läsaren
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.