Med hösten kommer energibrist och höstdepressioner. Känner du igen dig? Då skall du prova Gurkmeja-te!

När mörker och regnrusk tar över och man inte kan rå för att man får känslan av att allt är lite trist. Och man letar sista-minuten-resor som en galning för att kunna ta sig till solen och ur deppigheten, så tar iaf jag gärna till alla knep som finns!

Därför vill jag nu tipsa om nåt otroligt gott, Gurkmeja-te!

Absolut, det kanske låter superkvinnligt och inte alls passar er übermanliga Obsid-läsare men det kan ju vara värt ett försök? 🙂

Gurkmeja, medicinmännens favorit!

Gurkmeja är rik på kurkumin, en antioxidant som hjälper kroppen att producera seratonin och dopamin. Båda dessa är naturliga humör-boosters. Endast en tesked av gurkmeja om dagen kan reducera eventuell höstdepp. (Hjälper även mot flickvännens PMS 🙂 )

Nyligen genomfördes en studie på Baylor University där det framgick att 1,000 mg av kurkumin om dagen har samma effekt som antidepressiva preparat.

Gurkmeja är, precis som kokosolja extremt användbart. Det är en naturlig antibakteriell och antiinflamatorisk krydda som fungerar på allt från acne till Alzheimers (enligt studier). Att dricka en varm kopp gurkmeja-te innan läggdags när man drabbats av tillfällig insomnia kan göra underverk.

Självklart har detta testats av Obsid och bortsett från att det är fasligt gott så känns det som att man iallafall vill att det skall funka som utlovat! 🙂

Det här behöver du för att slänga ihop en kopp Gurkmeja-te!

  • 2,5 DL mandelmjölk (går bra med vanlig/soja)
  • 1/2-1 Tsk gurkmeja
  • 1 Tsk kanel
  • 1/4 Tsk mald ingefära
  • 1 Tsk flytande honung

Så här gör du! 

  1. Värm mjölken, den bör inte koka.
  2. Rör ner alla kryddor.
  3. Häll upp i en stor kopp och tillsätt honungen.

Nu kan du njuta av din fantastiskt goda kopp Gurkmeja-te! 🙂 .

Föregående artikelLibratone DIVA – Den första snygga soundbaren?
Nästa artikelSkall man kyla eller värma skada? Vad är egentligen bäst?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.