Bota ryggskott själv? Ja, det går alldeles utmärkt!

8572
Bota ryggskott själv
Bota ryggskott själv

Gratis Nyhetsbrev!

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du det bästa från veckan som gått, rätt i din inkorg varje fredag!

Om du tror att du går säker från att få ryggskott bara för att du är ung så har du tyvärr fel

Ryggskott är ett gissel. Man kan lätt tro att det bara drabbar gamla gubbar, men tyvärr så är det inte så. Dagligen får helt vanliga unga män och kvinnor ryggskott.

Vad är ryggskott

Till att börja med så kan vi klargöra att det faktiskt inte finns någon specifik åkomma som heter ryggskott, det är bara ett samlingsnamn för olika typer av kramp i rygg-musklerna. Ryggskott låter mer allvarligt än det är, man skulle kunna tro att det handlar om en skada i ryggraden, men det är som sagt bara en slags kramp i musklerna. Ryggskott alltså är helt ofarligt, men det gör fortfarande ont som fan!

Det som gör att du känner dig halvt invalid är att musklerna i ryggen vägrar anstränga sig (eftersom de har kramp) och strejkar helt enkelt, det är därför du knappt kan komma ur sängen på morgonen.

Bota ryggskott själv?

Det som är mest intressant är dock frågan, ”Kan man bota ryggskott själv?”, och svaret är tack och lov Ja!

Hur gör man då?

Det du absolut skall undvika är att vila ryggen. För att du skall må bra igen så måste krampen släppa, det åstadkommer du bäst med måttligt krävande motion, tex jogging eller power walks. Alla typer av övningar där du vrider bålen och blir varm är optimala.

Videoguide – Bota ryggskott själv

Här nedanför är en video där en naprapat visar tre övningar du kan göra för att bli av med ryggskott och även förebygga ryggskott i framtiden.