Tack och lov är det varken allvarligt eller svårt att bli av med…

Få saker kan vara så irriterande och frustrerande som en rejäl nackspärr. Hela huvudet känns låst och det strålar av smärta så fort du försöker titta åt sidorna.
Men oroa dig inte, nackspärr är inte så allvarligt som det känns, och det är extremt enkelt att bota om man bara vet hur man ska göra.

Vad är nackspärr?

Innan vi går in på hur man gör för att bli av med nackspärr själv utan att behöva gå till en naprapat eller liknande så bör vi så klart förklara vad nackspärr egentligen är.

Precis som med ryggskott så är nackspärr inget allvarligt eller farligt, det handlar bara om kramp i musklerna. Det är alltså krampen som orsakar smärtan, och smärtan gör att kroppen inte vill röra sig på ett sådant sätt att musklerna som krampar används. Detta leder som bekant till att man är stel och att det gör sjukt ont att vrida på huvudet.

Det kan vara skönt att veta att den intensiva smärtan inte beror på att du har något fel på din nacke eller ryggrad.

Hur kan man bli av med nackspärr?

Nu när vi etablerat att nackspärr inte är något farligt eller ens allvarligt så kan vi gå in på hur man blir av med denna frustrerande och smärtsamma stelhet.

Så fort det knäpper till i nacken och du känner att det gör ont och blir stelt så ska du omedelbart börja röra på dig. Absolut bäst är om du går ut och joggar eller går till gymmet och kör diverse helkroppsövningar som gör att du får upp värme i hela kroppen för att på så sätt mjuka upp musklerna som krampar. Sättet du botar nackspärr på är alltså exakt samma sätt som om du vill bli av med ryggskott!

Det värsta du kan göra är att sätta dig ned och vila eller ännu värre, lägga dig ned. Du kommer bara bli ännu mer stel och nackspärren kommer bara sitta i längre.

3 Bra övningar som hjälper dig träna bort nackspärr

Den snabbaste lösningen för att bota en nackspärr är som sagt att motionera omedelbart. Här är 3 klockrena övningar för att bli av med nackspärr.

1: Burpees

Den ultimata helkroppsövningen. Eftersom du använder hela kroppen så blir du snabbt varm och den stora variationen av positioner gör att så gott som alla kroppsdelar mjukas upp mycket snabbt.

2: Jumping jacks

En lågintensiv övning där du rör nästan hela kroppen. Perfekt när nacken har låst sig.

3: Boxa på en boxningssäck

När du boxar på en säck så tvingas du vrida på huvudet och axlarna en hel del, vilket snabbt mjukar upp och lossar på din nackspärr.

Sammanfattningsvis

En nackspärr är inget annat än lite kramp i musklerna, du vill med andra ord värma upp dem så fort som möjligt så att krampen släpper.
Gör någon, eller alla av följande övningar för att så snabbt som möjligt bota din nackspärr:

  1. Burpees
  2. Jumping jacks
  3. Boxa på boxningssäck

Förhoppningsvis kommer du i framtiden att kunna bli av med din nackspärr snabbt och effektivt!

Föregående artikelKikki D Köper Elcykel Av Mystisk Spansk Man – *Reklam*
Nästa artikelOnlinecasinon Med Bra Välkomstbonusar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.