3 Sätt att få kontroll på dina näsborrar…

Näshår är så klart fullkomligt naturligt, men det är däremot inte helt naturligt när det börjar växa sig så pass långt att det sticker ut ur näsan, då blir det bara oerhört ocharmigt.

Hur blir man av med näshår?

Först och främst bör vi var överens om att du inte vill bli av med allt näshår helt och hållet. Näshåret har faktiskt en funktion, det hjälper till att filtrera bort smuts och partiklar som du annars hade råkat andas in. Så undvik att totalt rensa bort allt näshår.

När du vill minimera ditt näshår, eller helt enkelt bara säkerställa att det inte sticker ut och syns, då finns det 3 huvudsakliga metoder:

  1. Sax
  2. Trimmer
  3. Vax

I den här guiden går vi igenom allt du behöver tänka på, oavsett vilken metod du föredrar.

Klippa näshår med sax

Kör du den analoga metoden så bör du införskaffa en näshårssax. De skiljer sig från vanliga saxar på så sätt att de har trubba ändar så att du inte ska råka sticka dig i näsan.

När du klipper näshår så vill du så klart kapa de strån som sticker ut och är för långa. Men för att vara säker på att du lyckat träffa alla de strån som är för långa så behöver du ”vrida och vända på näsan” genom att ”snörpa på munnen”, när du gör det så vinklas näsborrarna och du kan se alla de där stråna som kanske temporärt vikt upp sig mot kanterna, men som skulle kunna kika ut ur näsan efter en nysning eller efter att du snutit dig.

Speciella näshårssaxar hittar du på Lyko.se/Man.

klippa näshår

Näshårstrimmer

Med en näshårstrimmer blir det väldigt enkelt att få kontroll på ditt näshår. Du startar  bara trimmern och kör upp den i näsan. Men som nämnt ovan så vill du inte rensa bort allt näshår fullkomligt, för det fyller ju en funktion. Så gå inte för djup, utan jobba istället runt kanterna för att säkerställa att du får bort de strån som sticker ut nu, och som kommer göra det inom de närmsta dagarna.

Näshårstrimmers hittar du på Lyko.se/Man.

Vaxa näshår

Låter det smärtsamt? Då gissar du rätt, men att vaxa bort näshår är faktiskt en metod som folk använder.

När du vaxar bort näshår så går det till så att man värmer vax som sedan appliceras på pinnar som påminner om glasspinnar. Dessa stoppas sedan upp i näsan och rycks ut med ett kraftigt ryck efter ca 1 minut.

Detta är så klart väldigt smärtsamt och egentligen är det inte en metod vi rekommenderar, eftersom du får bort allt näshår, och som vi skrev i början av guiden så vill vi ha kvar vårt näshår, eftersom det filtrerar luften du andas in.

Men har du problem med överdrivet grovt och snabbväxande näshår så kan vaxning vara ett rimligt alternativ för dig. I värsta fall så gör det lite ont, och du missar filtreringen i en månad eller så, men sen växer det ju ut igen.

trimma näshår

Sammanfattningsvis

Näshår är fullt naturligt, alla har det, och det fyller faktiskt en funktion genom att filtrera luften du andas in så att du slipper få i dig smuts och partiklar. Men även om det är naturligt så är det långt ifrån charmigt när det blir så långt att det sticker ut ur näsan.

När det blir alldeles för långt så är vår rekommendation att införskaffa en näshårssax och klippa av de hårstrån som är för långa. Ett annat alternativ är att använda en trimmer.

Något vi inte rekommenderar är att vaxa bort näshår, eftersom detta gör att du får bort allt hår, och det vill vi ju som sagt inte.

Föregående artikelVarför Heter Det Sibylla Egentligen? – *Reklam*
Nästa artikelHistorien Bakom Smooooooooooooth! – *Reklam*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.