Sugen på lite inside-tips från eliten?

Överallt, var du än tittar,  hittar du idag både träningstips och dieter. Mer än någonsin är vi medvetna om vår hälsa och det är nästan att man blir snurrig när man hör talas om alla konstellationer och matvanor, den ena ibland knasigare än den andra. Det är lätt att bli förvirrad och ibland står man där och undrar om det är yoga eller crosstraining man ska satsa på, eller om man ska variera? Eller varför inte plocka upp en riktig sport som träning bara för att det är kul? Är du intresserad av sport har bet365 alla de senaste sportnyheterna inom flera idrotter, nationella som internationella.

Vad säger de som faktiskt arbetar som idrottare och med idrott? Här kommer några tips från de som faktiskt vet vad de pratar om, och som gärna delar med sig av sin kunskap, här är 5 Svenska idrottsstjärnors bästa träningsknep.

Fem idrottare som vet vad de pratar om

Lotta Schelin – är en av våra landslagsspelare i det svenska damlandslaget i fotboll och anfallare för Olympique Lyonnais. Hon föreslår att om man har fotboll som sin idrott eller bara tycker att det är kul att spela ska man satsa på att öva på trix och träna på sina passningar och skott från olika vinklar. Detta gör dig inte bara till en bättre spelare och skytt utan övar även upp balansen och precisionen.

Paula Radcliffe – är en brittisk långdistanslöperska som en gång var världsmästarinna i maraton. Hon har flera tips på hur man ska komma igång som löpare och hur man ska göra löpningen roligare. Paula föreslår bland annat att man kan börja springa i grupp, dra ihop ett gäng och testa sig fram i vad gäller takt och distans. Vill man bli en bättre löpare ska man satsa på att springa i backar och köra intervallträning, och framförallt, investera i ett par riktigt bra och ordentliga löparskor.

Anna Haag – är en av våra stora OS-stjärnor inom längdskidåkning och som tävlar för IFK Mora. Som längdskidåkare är både kondition och styrka viktigt och hon har flera bra tips för hur man övar upp starkare ben. Om du tränar på gym föreslår Anna att du ska satsa på att göra djupa benböj med benen brett isär och med en snabb uppgång. Vill man inte vara på gymmet utan man vill vara utomhus, föreslår hon en snabb stavgång med intervaller. Sedan säger hon att en vanlig löprunda ett par kilometer åt gången alltid gör underverk.

Bästa Träningsknep
Tunga intervaller är ett ständigt återkommande tips

Johan Hedström – ishockeyspelaren med en lång karriär i både NHL och SHL vet om vikten av mat och när nog är nog. Det man lätt glömmer bort med träning är att den måste ske med måtta och att man måste äta rätt. Själv led Johan av ätstörningar under sin karriär och idag hjälper han andra att bli friska och undvika att hamna i onda cirklar när det kommer till träningen.

Marcus Hellner – den flerfaldiga OS-medaljör i skidåkning tillhör världseliten. Hans tips för att komma i toppform, särskilt när man åker skidor, är att vid styrketräning satsa på tunga lyft och om man vill förbättra sin kondition ska man satsa på hårda intervaller.

Föregående artikelVarför Är Jag Så Misslyckad?
Nästa artikelVad Händer När Man Knäcker Fingrarna?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.