Man kan tro att det är slumpen som avgör vem som kommer vinna i sten sax påse, men så behöver det nödvändigtvis inte vara

Att klunsa, eller köra ”sten sax påse” är ett universellt sätt att avgöra små meningsskiljaktigheter och används till allt möjligt, från att bestämma vem som skall ta hand om disken till att avgöra vem som skall plinga på dörren hållandes i den brinnande påsen med hundbajs.

Känner du att du vill minska risken för att vara den som behöver stoppa in handen i det mystiska hålet, eller gå och hämta mer öl Vill du vinna i sten sax påse? Här är det närmaste du kommer komma ett fusk!

Vetenskapen och psykologin säger…

Tack och lov så har en studie gjorts i just sten sax påse. Studien, som innehöll 300 deltagare, gjordes just för att besvara den eviga frågan: ”Kan man ha en taktik i sten sax påse?”.
Testet gick ut på att de 300 deltagaran körde sten sax påse med varandra om och om igen, i olika konstellationer. Deltagarna fick bonus i form av en högre lön ju fler gånger de vann. Allt för att säkerställa att alla verkligen ansträngde sig.

Hela tiden så filmades deltagarna och forskarna analyserade sedan resultatet.
Det studien visade var att deltagarna var lite mer benägna att upprepa ett vinnande drag och om de förlorade många gånger på kort tid med ett speciellt drag så övergav de det specifika draget.

Så här gör du för att vinna i sten sax påse

Slutsatsen av studien blev alltså att det du bör göra efter att ha förlorat är att använda det alternativ som skulle ha vunnit över din motståndares förra drag (eftersom denne nu är mer benägen att upprepa samma drag igen). Och om du har vunnit ett par gånger på rad så bör du välja det alternativ som skulle vinna över det drag din motståndare ännu inte har använt (eftersom denne nu är benägen att överge sin tidigare taktik).

Det här är långt ifrån ett fusk, och spelar du med någon som är helt irrationell så är det inte mycket hjälp alls, men mer specifikt än så kan man tyvärr inte göra vetenskapen om sten sax påse.
Men alla knep och taktiker är bättre än inga, och har du även lite tur så kan du med den här taktiken öka dina vinstchanser nämnvärt.

Så ge dig nu ut i världen och använd dina nyfunna krafter, men var försiktig, för med stor kraft kommer stort ansvar!

credits to Wikipedia for featured image
Föregående artikelPriset för sämst Engelska går till…. Al Sharpton!
Nästa artikelVarför är bebisar söta? Är det inte konstigt både djur- och människobebisar är söta?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.