Kom tidigt, sluta kolla mailen och ignorera chefen, det är sånt som kan hjälpa dig som är trött på jobbet!

Man kan inte vara på topp varje dag, ibland hamnar vi dessvärre i en lite längre svacka som kan vara svår att ta sig ur. Här är 18 tips som kan hjälpa dig som är trött på jobbet att hitta motivationen och få tillbaka energin!

1: Planera

Steg 1 i att försöka ta sig igenom en negativ period eller svacka är att planera sin dag. Om du planerar din frukost dagen innan så kommer det inte bli lika jobbigt att vakna på morgonen. Detsamma gäller för arbetet. Om du planerar att utföra vissa specifika arbetsuppgifter, eller en viss mängd arbete under en dag så kommer det inte kännas lika jobbigt. Planering är en otroligt viktig faktor i alla sammanhang där motivation, mål och resultat spelar roll.

2: Undvik distraktioner

Jobbmail, SMS, Twitter, Facebook, LinkedIn o.s.v. Det finn fler distraktioner i världen än saker som hjälper dig att fokusera. Distraktionen är inte bara negativa för produktiviteten, de kan faktiskt få dig att ogilla ditt jobb. Om du under tillräckligt lång tid låter dig störas av distraktionerna så blir det ”attentionspan” på jobbet kraftigt försämrat, det är något som får komplicerade uppgifter att bli mer krävande, och det blir även svårt att verkligen komma in i något. Detta kommer skapa en känsla av att du inte längre har kontroll och du kommer komma efter i arbetet.

3: Kollaborera

Känns varje dag oinspirerade och grå? Prova då att prata ihop dig med någon kollega och hitta något ni kan samarbeta med. Kanske ett projekt på eget initiativ, eller bara något så enkelt som att hitta på en tävling er emellan. Små saker kan få vardagen att bli riktigt underhållande. Men om man tillåter dem så kan små saker även förstöra en hel dag totalt.

4: Kontorspolitik

Att oroa sig eller störa sig på kontorspolitiken är något de allra flesta gör lite då och då. Tyvärr finns det bara två sätt att hantera den på, antingen blir du bra på att spela spelet, eller så ignorerar du den totalt. Om du hela tiden låter dig själv störas av den så kommer det snabbt bli något som stjäl all din energi. Självklart kan det vara störande med överdriven byråkrati eller att vissa får oförtjänta fördelar, men vad gör det om 100 år egentligen?

18 tips för dig som är trött på jobbet

Här nedan är alla 18 tipsen som kan hjälpa dig om du är trött på jobbet. Har du några andra tips? Skriv gärna en kommentar!

Trött på jobbet
Trött på jobbet?
Föregående artikelVeckans mjölksyra!
Nästa artikelHur gör man jordnötssmör? En enkel video med en jobbig snubbe
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.