4 misstag att undvika när du dejtar online…

Att dejta på nätet är något som blivit allt mer populärt bland både män och kvinnor runt om i världen. Med alla de dejtingsajter och dejtingappar som finns att använda på nätet och i mobilen kan vem som helst söka efter och hitta kärleken, det oavsett var man befinner sig i världen och oavsett vad man eftersöker. Att dejta på nätet är även både bekvämt och tryggt då man inte behöver ge sig ut bland folkmassorna eller träffa någon utan att ha ”lärt känna” han eller hon online.

Idag är många av de dejtingappar och dejtingssidor som finns också så pass bra och välgjorda att många av medlemmarna faktiskt hittar riktig kärlek. Är du mer ute efter att testa dina vingar finns det appar för det med. Värt att nämna är att även nätdejting kan göras fel, vilket kan resultera i jobbiga situationer. Nedan går vi igenom 6 misstag att undvika vid nätdejting!

Detta bör du undvika vid nätdejting

Trots att du vid nätdejting inte behöver möta upp, träffa eller ens lära känna en person i verkliga livet finns det en del saker du bör tänka på för att undvika onödiga missförstånd, jobbiga konflikter och stela situationer. Det framförallt om du dejtar på nätet med förhoppningen om att hitta kärleken, eller för att åtminstone gå på några fysiska dejter:

1: Att välja en allt för ”perfekt” profilbild

Ett misstag du framförallt vill undvika är att välja en profilbild som är allt för ”perfekt”, det vill säga ett foto som är väldigt förskönande. Du bör självklart välja en bild som du gillar och trivs med, men det viktigaste är inte hur din bild ser ut utan det viktigaste är hur du framställer dig själv och din person i beskrivningen.

Lägger du upp en bild som är förskönad eller för perfekt kommer du med stor sannolikhet också förr eller senare bli ”påkommen” om du väljer att gå på dejt med någon eller några som du chattat med. Och kom ihåg; en person som är ärlig och trygg i sig själv – och därmed inte bryr sig om att bilden ska vara perfekt – anses ofta vara mer attraktiv.

2: Att skicka väldigt privata meddelanden eller bilder

Det blir allt vanligare att man i samband med nätdejting också börjar med sexdejting, det vill säga att man till exempel skickar sexiga meddelanden, nakenbilder eller ljudklipp där man uttrycker sin lust till en person man börjat prata med direkt i chatten. Det behöver inte vara fel, men det kan finnas vissa risker med att ”sexta” eller sexdejta på det sättet.

Sådan typ av nätdejting kan framförallt vara riskfyllt om du gör det med en person som du inte lärt känna, och framförallt om du skickar bilder eller videos där du visar ditt ansikte. Sådant kan nämligen spridas online, om du har otur. Det finns dock sidor som är mer säkra för sådan typ av kommunikation, men du bör vara försiktig för att undvika problem.

3: Att ha en otrevlig ton

Något du också bör undvika när du dejtar online är att ha en otrevlig ton mot dem du skriver eller pratar med. Du bör till största möjliga mån försöka bemöta alla som vill ta kontakt med dig på ett trevligt och artigt sätt, precis som att du bör ha en trevlig ton mot de du själv önskar kontakta. Detta kommer i stort öka dina chanser om att hitta kärleken online!

4: Att ljuga om dig själv och om dina intressen

Att ljuga om dig själv och om dina intressen i din nätdejtingprofil är något vi vill avråda dig från att göra. Detta då det aldrig lönar sig att ljuga eller dölja något för att framstå som bättre eller mer intressant i andras ögon.

Utan var ärlig med vem du är och vad du tycker om, också för att öka sannolikheten om att hitta en dejt eller partner som är likasinnad och som du har mycket gemensamt med. Vi kan garantera dig att du kan komma långt med det, för ärlighet vara alltid längst.

Föregående artikel4 Vanliga Misstag Vid Dejt – Saker Du Garanterat Vill Undvika
Nästa artikelBangle-armband – Hur Bär Man Dem Snyggast? Våra 3 Bästa Tips!
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.