Vi vill inte att du skall ångra dig på din dödsbädd

Visst kan det vara skönt att befinna sig i sin bekvämlighetszon och bara göra saker som du känner till och är van vid? Men har du någon gång tänkt på att om man aldrig gör någonting åt detta så hindrar man sig själv från att upptäcka nya saker? Och det är per definition utanför sin bekvämlighetszon som man växer som människa.
Här nedan har vi listat 4 episka råd som hjälper dig att kliva ur din bekvämlighetszon så att du kan upptäcka din fulla potential och få ut det mesta av livet.

1. Gör inte allt på en gång!

Något som kan få människor att inte våga eller orka kliva ur sin bekvämlighetszon är att man fokuserar på alla saker man skulle vilja göra samtidigt. För att ta ett exempel, om ditt mål är att börja träna och gå ner i vikt så kan det kännas tufft att tänka sig att man behöver lägga flera år på att gå ner de där 20 kilona som man så gärna hade önskat. Dela istället upp ditt huvudmål i mindre delmål!

2. Gör upp en planering

En annan sak som hindrar många människor att göra något nytt och kliva ur sin bekvämlighetszon är att man inte vet vart man ska börja. Vad du än har satt för mål för dig själv är det alltid en bra idé att göra upp en planering. Man kan inte ha allt i huvudet på en gång, det blir bara rörigt och leder till att man ger upp direkt. Sätt dig istället ner med ett papper och en penna och börja planera din väg till ditt mål.

Kliva Ur Bekvämlighetszonen Planera
ALLT i livet blir lättare med lite planering

3. Hitta en ny hobby

Att kliva ur sin bekvämlighetszon innebär inte bara att du behöver göra jobbiga saker. Istället för att bara sitta hemma så kan du använda tiden till att utföra en hobby. Fundera över någonting som du aldrig har gjort tidigare, men som du tror hade varit roligt. Man vet aldrig vart nya erfarenheter kan ta en.

Kliva Ur Bekvämlighetszonen Hobby
En ny hobby är ett perfekt sätt att prova på nya saker utan att det känns tvunget eller obekvämt

4. Skaffa en mentor

Ibland kan det helt enkelt vara så svårt att förändra sina rutiner i sin vardag på egen hand, att man behöver hjälp från andra. Därför är det bra att höra med vänner och familj om de skulle vilja hjälpa dig. Kanske kan de ta med dig på några av sina fritidsaktiviteter. Man kan också söka hjälp hos livscoacher och liknande. De är utbildade att hjälpa människor att uppnå sin fulla potential.

Läs mer om personlig utveckling

Vill du verkligen satsa på personlig utveckling så bör du kolla in vår lista med de bästa självhjälpsböckerna. En bra bok att börja med är Eat That Frog, konstigt namn men fantastisk bok!

Sammanfattningsvis

Här är våra 4 bästa och mest konkreta tips till dig som vill du kliva ur bekvämlighetszonen och få ut mer av livet!

  1. Gör inte allt på en gång – Dela upp dina stora mål i delmål
  2. Gör upp en planering – Lär dig sätt SMARTa mål!
  3. Hitta en ny hobby – Gör något nytt, det är det bästa sättet av växa som människa
  4. Skaffa en mentor – En mentor kan hjälpa dig se saker ur nya perspektiv

Lycka till!

Föregående artikelDetta Ska Du Äta För En Hälsosam Och Balanserad Livsstil
Nästa artikelBli En Gentleman, En Tidlös Guide I 10 Steg
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.