Man brukar säga att alla drömmar förr eller senare handlar om sex och penisar………. Eller var det Sigmund Freud som sadet?

Psykologi kommer från den latinska meningen ”Läran om själen”. Idag betyder Psykologi: ”Läran om Beteende och Mentala Processer”. Ett ganska målande exempel på hur mycket psykologi utvecklats under åren.

Det var inte länge sedan alla som betedde sig märkligt spärrades in och elchockades. Tack och lov för utveckling måste jag säga.

Psykologins Fader

Sigmund Freud brukar kallas ”psykologins fader”, han var en av de första som hittade bevis för att psykologisiak störningar faktiskt kan botas med rätt behandling och han skrev även boken ”Drömtydning”, en otroligt välkänd bok inom Psykologi som du säkerligen hört talas om. Sigmund Freud grundade 1886 även den första psykologiska kliniken med syfte att bota personer med nervösa störningar. Som sagt, en stor man inom psykologi.
Men psykologi är långt mycket äldre än så. Redan för tusentals år sedan så utförde Kinserna de första psykologiska experimenten. De gick bland annat ut på att de lät politiker ta personlighetstester för att hitta rätt typ av personer att leda.

Är Psykologi verkligen allmänbildning?

Det finns oändligt mycket information som berör psykologi, och majoriteten av den klassas definitivt inte som allmänbildning. Men det finns en hel del som man bör känna till.
Videon här nedan kan till viss del vara lite tung, men Psykologi är som sagt ett komplicerat ämne.
Om du känner att du saknar grundläggande koll på Psykologi i din Allmänbildning så rekommenderar jag att du tar dig tid att se den. Du behöver verkligen inte veta allt det här, men vissa delar bör du känna till.

Föregående artikelRob Fords Facebook Look Back – ”Instant classic”!
Nästa artikelAmerikansk öl – Är den dålig eller bara smaklös?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.