Det går inte långt mellan gångerna man hör någon kritisera ljus Amerikansk öl, ”smakar vatten”, ”usch, kamelpiss!” Osv. Ligger det någon sanning i det?

Är Amerikansk öl verkligen dålig öl? Självklart inte, hävdar man det så vet man ingenting om öl, vilket är ironiskt eftersom det alltid är de självutnämnda ”ölkännarna” som står för de ovan nämnda kommentarerna. Men vad är då grejen med ölen? Varför smakar den ingenting? om den är smaklös kan man väl säga att den är dålig?

Amerikansk öl skall vara smaklös!

Hela idén med ljus Amerikansk öl är att den skall smaka lite och vara lättdrucken. Hade de velat ha en tung Ale eller en pikant IPA så hade de bara gjort en. Det är knappast så att det är svårare att göra en öl med mycket smak, än en klassisk Budweisser eller Miller. Bara för att Amerikanerna (och mer eller mindre majoriteten av världen) uppskattar ljus öl så skall du inte förväxla det med inkompetens.

När passar Amerikansk öl bäst att bjuda på?

Så fort du har en gäst som saknar tänder och har hängselbyxor på sig så bör du ställa fram en kall Budweisser. Skämt och sido så passar ljus Amerikansk öl bra till grillat, hamburgare, pizza, på stranden, i skidbacken, till kötträtter och många andra tillfällen. Kort sagt så passar den utmärkt när du än känner för en lättdrucken öl.
Har du några specifika funderingar om vilket öl som passar till t.ex. rött kött så kan du alltid läsa vår artikel om att para ihop öl med mat.

Amerikansk öl är riktig öl

Sammanfattningsvis. Att säga att Amerikansk öl inte skulle vara ”riktig” öl vore detsamma som att säga att det bara är rött vin som är riktigt vin, vitt vin och rosévin är minsann bara skräp.
Du hör ju själv hur efterblivet det låter, och vi vet ju att den typen av selektivt sätt att bara bestämma sig för något, helt ogrundat, ofta hittas hos sportfanatiker, bortskämda barn och annat löst folk.
Var inte som dem. Var en bättre Man.

Föregående artikelGrundkurs i Psykologi, Del #1 – Freud, Elchockar och Drömmar
Nästa artikelHjälper det att värma upp innan Styrketräning / Löpning?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.