Alla vill vi ha pool, men glöm inte att tänka igenom dessa saker först…

Ibland kan det vara svårt att skapa den där riktiga semesterkänslan på hemmaplan. Den där stämningen när man bara totalt slappnar av och inte tänker på någonting förutom att ha det bra för stunden och att njuta av livet, så som man kan göra på en semester långt bort från vardagens alla problem.

En pool är något jag tror de allra flesta förknippar med lata dagar i solen. Därför är det inte så konstigt att många går i tankarna om att skapa den känslan även på hemmaplan. Men om man tänker att man ska bygga en pool vid sitt hus så kan det var bra att göra ordentligt med efterforskning först, så att man är säker på att det blir så bra som man hoppas på.

Alla pooler är olika

Idag finns det ett stort urval av olika sorters pooler, de har både olika utseenden och kan ha en mängd olika funktioner. Det gäller därför att ta reda på vad det är man själv söker och vill ha. Man kan både göra sin efterforskning själv genom att åka ut till olika företag som säljer pooler, läsa runt på nätet, eller ta hjälp av företag som har koll på saken. Poolgiganten är exempelvis ett företag som har köpguider som hjälper en som kund att förstå, dels vad man är i behov av och dels vad man behöver för att uppfylla den drömmen.

Några saker att fundera på:

  • Vill du ha uppvärm pool?
  • Vill du ha en jetstream så att du kan skapa en ström att simma mot, och på så sätt motionera även i en ganska liten pool?
  • Hur stor pool vill du ha?
  • Hur vill du rengöra poolen? Med en robot eller för hand?

Kolla in Poolguidens köpguide för ännu fler klassiska frågor att besvara.

Placering och materialval

Två andra saker som är viktiga att tänka på är poolens placering och vilka material man väljer att använda sig av. Att placera en pool kan faktiskt vara lättare sagt en gjort, för det gäller att också tänka in väder och vind. Hur står solen som sommaren? Vart är det lä? Hur rör man sig på platsen, springer barn precis i detta område? Många frågor som man gör bäst i att besvara innan man faktiskt tar beslut om hur och var man ska placera poolen.

Utöver placering så behöver du fundera kring material, både material på själva poolen men även runt omkring. Vad vill man att det ska vara för färg inuti poolen? Vad ska det vara för material runt omkring poolen? Allt sådan påverkar både känslan och hur slutresultatet blir, därför är det smart att fundera på det innan och inte efter någonting blivit fel.

Föregående artikelKasinospelen Som Gör Dig Smartare Och Skarpare
Nästa artikelSå Ska Du Matcha T-Shirten För Att Få Till En Snygg Outfit!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.