Glöm inte detta när du flyttar till hus…

Har du precis skrivit på pappret och blivit husägare? Grattis! Nu väntar ett helt annat liv, ja faktiskt, skillnaden mellan att bo i lägenhet och hus är större än man kan tro.

Du kanske varit en lägenhetsrått hela livet, levt bekvämt med oändligt med varmvatten, ingen gräsmatta som behöver klippas och inga förlängningskablar som ständigt behöver hämtas (du kommer förstå vad vi menar inom 6 månader), men nu väntar ett helt annat liv!

Här är 3 saker du bör tänka på när du flyttar till hus, saker som är lätta att missa.

1: Kolla vilket bredband du kan ha

Det är väldigt många av oss som bor i lägenhet som har internet via Comhem, antingen för att det är det enda val vi har eller för att vi får det gratis via vår bostadsrättsförening eller hyresförening. Oavsett varför du har Comhem så kommer du med stor sannolikhet inte att kunna ta med dig det när du flyttar till hus, eftersom huset inte är anslutet till Comhems nät. Du behöver därför se över ditt avtal och säga upp det i god tid, så du inte blir stående med två bredbandsavtal.

Flyttar du till hus så bör du passa på att teckna ett avtal för fiber, alltså internet via fiberkabel. Det är stabilt och snabbt.

2: Glöm inte att teckna villaförsäkring

Alla som bor någonstans ska ha hemförsäkring, oavsett om du bor i hyresrätt eller bostadsrätt. Hemförsäkringen täcker skador på dig och dina ägodelar, t.ex. om du tappar mobilen i golvet och skärmen spricker. Men om du ska flytta till villa så behöver du även en villaförsäkring eftersom den täcker sånt som hemförsäkringen inte täcker, t.ex:

  • Om du får en vattenläcka
  • Om huset brinner upp
  • Om poolen blir förstörd

Och mycket annat.

Oftast så säljs hem- och villaförsäkringar ihop i en så kallad Villahemförsäkring. Då har du allt på ett ställe. Glöm inte detta när du flyttar till hus.

3: Kolla efter verktyg på ”bortskänkes”

Det är väldigt vanligt att man hittar diverse annonser på blocket där folk skänker bort verktyg, dessa vill du ha! Har du inte bott i hus förut så är det svårt att föreställa sig hur många och framförallt hur olika verktyg du kommer behöva. Plötsligt kommer du inse varför det finns så udda verktyg som stämjärn, gummiklubbor, järnspett osv. De finns av en anledning och du kommer behöva dem!

Så börja i god tid att samla på dig gratis verktyg via bortskänkes-annonser!

Sammanfattningsvis

Det finns så klart massvis med saker du bör tänka på när du flyttar till hus från lägenhet. Dessa tre tips är av de mer udda slaget, och vi har tagit med just den typen av tips för att de är lätta att glömma bort.

  1. Kolla vilket bredband du kan ha.
  2. Teckna villaförsäkring.
  3. Börja hålla utkik efter gratis verktyg redan nu!

Lycka till med flytten!

Föregående artikelSchackboxning – Kan Det Vara Den Sjukaste Sporten?
Nästa artikelGaming Som En Del Av Livsstilen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.