Varje dag ställer sig en man frågan ”Hur knyter man en slips?”. Här är en guide till 5 klassiska slipsknutar!

Skall du på bröllop? 30-årsfest? eller är det bara dags att växa upp och lära sig knyta en slips? Oavsett varför du behöver lära dig knyta en slips så har du kommit rätt. Den här guiden visar hur du knyter 5 klassiska slipsknutar, det här är allt du behöver veta om att knyta slipsar!
Efter att ha läst det här så kommer du inte längre fråga dig själv: ”hur knyter man en slips?

Hur knyter man en halv Windsor?

hur knyter man en halv windsor
En av de 4 klassikerna, Halv Windsor

Windsor-knutarna är de mest välkända och de knutar som de flesta först försöker lära sig, även om en helt vanlig Four In Hand är både mer användbar och lättare att knyta.

En Halv Windsor är relativt enkel att knyta och resultatet blir en lite smalare knut än en Full Windsor, men lite bredare än en Four In Hand.

Hur knyter man en Full Windsor?

hur knyter man en full windsor
En välknuten Full Windsor!

Egentligen heter denna slipsknut bara ”Windsor” men kallas oftast (”felaktigt”) för Double Windsor eller Full Windsor. Visserligen så är det så klart skit samma, det är en slipsknut så det är inget att hänga upp sig på, men det kan alltid vara kul att ha lite grundkunskap. En Full Windsor är bredare än en Halv Windsor och uppfattas oftast som lite mer ”kraftfull”. Karaktärer som Gordon Gecko från Wall Street och Jack Donaghy från 30 Rock är stora fans av en den här knuten.

Den här videon förklarar enkelt och pedagogiskt hur du knyter en Full Windsor.

Hur knyter man en Trinity?

hur knyter man en trinity slipsknut
En av de svårare, men flashigare slipsknutarna, Trinity

Här är en slipsknut för dig som har tålamod! Trinity-knuten är svår att få riktigt snygg, men om det handlar om en mycket speciell situation/tillställning och du verkligen vill utmärka dig så är det en perfekt slipsknut. Om du är på en fest och inte får minst 3-4 kommentarer om slipsknuten så kan det vara läge att dubbelkolla så du inte kommit till någon form av årsmöte för de blindas riksförbund. Den här knuten drar uppmärksamhet till sig, det kan du räkna med.

Hur knyter man en Four in hand?

hur knyter man en slips four in hand
En klassisk Four In Hand, snyggt och enkelt!

Den absolut vanligaste av alla slipsknutar, just därför att det blir både snyggt och är enkelt! En Four In Hand knyter du i 4 enkla steg, alla väldigt logiska, vilket gör den till min personliga favorit! I videon nedan får du en detaljerad beskrivning över hur du knyter en Four In Hand, så har du någon gång ställt dig själv frågan ”Hur knyter man en slips?”, då är det här den enda videon du behöver kolla på!

Hur knyter man en Onassis?

hur knyter man onassis slipsknut
Den enklaste av dem alla, Onassis

Den absolut enklaste slipsknuten av dem alla, Onassis ”uppfanns” av Aristotle Onassis, en Grekisk import/export-mogul. Onassisk-knuten är en variant på Four in Hand men faktiskt ännu enklare. Oroar du dig över att det skall vara bökigt att knyta en slips så är det här den du skall satsa på!

Gillar du slipsar?

vad är en plastrong
Bildkälla: cravat-club.com

Om du gillar att bära slips och hur den kompletterar din outfit, då bör du även kolla in den lite bortglömda accessoaren plastrongen. Den är ett slags mellanting mellan en slips och en scarf. Du kan läsa mer om den i vår guide: ”Plastrong – Allt du behöver veta om denna eleganta accessoar!

Slutord

Hoppas du lyckades lära dig någon av knutarna och festen/bröllopet/studenten blev riktigt lyckad!

Vad skulle du vilja läsa mer om här på Obsid? vill du att vi skall skriva en guide till hur du steker kött? hur du dricker whisky eller hur man kokar ris? Oavsett vad du skulle vilja läsa mer om så är det bara att maila till red@obsid.se.

Föregående artikelBomb Pops – letar du efter snygga drinkar så har du hittat rätt!
Nästa artikelVeckans mjölksyra!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.