Sugen på lite fickpengar? Här är 3 sätt du kan tjäna pengar på e-sport…

E-sport har blivit otroligt stort under de senaste åren. Det är däremot inget nytt fenomen, tv-spelsturneringar var redan en grej under 90-talet och under tidigt 2000-tal så spred sig det här fenomenet över nätet. Men under de senaste åren så har det blivit ett enormt fenomen med mycket reglering och stora sponsorskap som innebär större ekonomiska möjligheter för spelarna som deltar.

Det innebär också att det finns en hel del pengar att tjäna på det för den som är insatt. Faktum är att du inte heller behöver bli en deltagare för att kunna tjäna pengar på e-sport. I den här artikeln delar vi med oss av en mängd olika tricks och metoder som du kan använda dig utav för att lära dig att tjäna pengar på e-sport.

Prova på betting

Det mest uppenbara sättet att göra det på är såklart via betting. Det finns idag många plattformar här i Sverige som erbjuder insatser på olika sorters e-sport. Framförallt handlar det om de större evenemangen där det finns ett bra utbud av olika spel som du kan satsa på.

Just CS GO-betting är väldigt stort här i landet och det finns gott om turneringar och event som du kan satsa pengar på. Insatsmöjligheterna är också varierade så du kan satsa på allt från enskilda spelare till olika lag.

Något du bör tänka på inför betting är såklart att göra lite efterforskningar på lagen, spelarna och även själva spelet som är aktuellt. Genom att göra det kan du markant förbättra dina chanser att gå därifrån med en vinst. Det är inte heller svårt att hitta information om lagen och deras tidigare resultat, då det finns gott om sidor som rapporterar om sådant.

Delta själv i turneringar

Du kan såklart också själv välja att delta i e-sporten. Det är inte så svårt som man tror, såvida man nu inte försöker att komma in i de allra största evenemangen. Det finns gott om mindre tävlingar där även amatörer och okända kan delta.
Genom att delta i dessa kan du få en chans att prova på dina färdigheter och se hur du mäter dig mot andra aspirerande e-sportare. Samtidigt finns det gott om priser och ofta delas det ut en hel del pengar till de bästa spelarna.

Så håll utkik efter dessa turneringar och börja delta. Många spelplattformar erbjuder idag enkla sätt att delta i mindre tävlingar och det kostar inte heller något, eftersom mindre tävlingar oftast täcker sina priser genom sponsorer och annonsering.

Gör innehåll kopplat till e-sport

Något man också kan göra är att arbeta med e-sport på andra vis. Du kan exempelvis driva en blogg eller YouTube-kanal som handlar om e-sport. Det finns gott om olika kanaler som skapar nyhetsvideos om olika event, spelare och lag. Det finns även skvallersajter som nästan enbart fokuserar på just e-sporten.

På så vis behöver du inte själv vara en spelare, utan det räcker med en gnutta intresse för sporten och de olika spelen som är aktuella. På så vis kan alla som gör videos eller har tillgång till Internet börja skapa videos, bloggar och sajter som handlar om e-sport.
Du kan sedan tjäna pengar på det via annonsering, sponsring eller donationer. Det finns gott om alternativ här för den som är kreativ och vill tjäna lite på e-sporten. Det finns också gott om utrymme för nya mindre aktörer, så du är inte för sent ute heller.

Slutsats om att tjäna pengar på e-sport

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på e-sport, helt klart. Betting är helt klart ett av de enklare alternativen då du endast behöver en internetanslutning och lite pengar för att komma igång. Du kan sedan börja satsa pengar på olika sporter, event och spelare som är aktuella idag.

Men man ska samtidigt inte underskatta möjligheterna som finns genom att själv delta i e-sporten. Det är visserligen ingenting enkelt, men det finns ofantliga summor att vinna för den som är bra och hängiven spelet. Det finns även en del pengar att tjäna på de mindre tävlingarna.

Slutligen så har du som sagt de andra alternativen som inte kräver att du är lika intresserad av e-sport. Att driva sajter, bloggar eller göra videos om e-sport är enkelt och alla kan göra det.

Föregående artikelTrött Hela Tiden? – Här Är 5 Troliga Anledningar Och Lösningar!
Nästa artikelEspresso Martini – En Populär Klassiker Med En Skön Kick
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!