En lista med gentlemän på film, i all sin enkelhet…

Karaktärer i filmens och seriens värld har länge figurerat som förebilder för många av dess åskådare. Det finns nog få som inte önskar att de hade samma odödliga charm som kostymklädda Colin Firths rollfigur i Kingsman-universumet. Eller samma George Clooneys i “Intolerable Cruelty”. Det de har gemensamt är lika mycket finessen i både kropp-och talspråk, som det är inställning i möten med människor. Samtidigt försöker de i alla lägen vara goda människor. De uppför sig, i alla situationer, med ett professionellt och samlat angreppssätt. Här listar vi 4 gentlemän på film och TV som alla har en sak gemensamt, även om de i grund och botten är rätt så jäkla olika varandra.

Willoughby – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

gentlemän på film Willoughby

Kan tyckas vara en joker i leken. Men för att du ska kunna kalla dig för en äkta gentleman behöver du kunna hantera krissituationer. Sheriffen Willoughby i fjolårets hyllade dramafilm “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” måste tackla en händelse som upprört småstaden han lever i, och omsorgsfullt ger han personerna i nöd den uppmärksamhet de behöver. Den dagen han inte längre ger sitt fulla engagemang till sin uppgift, lämnar han sin post. En gentleman som har känsla för sin omgivning, egen plats i situationer och andras behov.

Don Draper – Mad Men

Streamar du serier på prenumerationstjänster eller sajter som Dreamfilm och Swefilmer har du säkerligen stött på Jon Hamms karaktär Don Draper, som på en bra dag kan anses vara serievärldens största gentleman. Åtminstone kan han framstå som idealet, när han inte är, ja, ett svin. Han har en känsla för människobeteende och till vardags är det kostymer, cigaretter och whisky som gäller.

JW – Snabba Cash

I en värld där skumpa flödar vill den välmenande och maskerade arbetarklass-mannen JW göra entré. Han är desperat efter ett rikare liv, och vi förstår snabbt att han inte är som de andra i den krets han vill passa in. Även om han kan både snacket och gången. Ingen blir gentleman genom att trä på sig en kostym och dricka bubbel, det krävs ett ansvarsfullt beteende och en känsla för vad som är rätt och fel. Detta har den sanna gentlemannen JW.

Harvey Specter – Suits

En förebild på flera sätt. Att ta sig in i Manhattans finaste advokatrum kräver stark karaktär. Harvey Specter rör sig i glassiga rum, med avgörande business-samtal och spexiga drinkar. En lyxig men fortfarande seriös tillvaro. Insatserna i denna värld är höga och i den råder det en del korruption, men Harvey låter det inte påverka sin villkorslösa gentlemannaanda.

Sammantattningsvis

Det här är bara en kort lista över alla gentlemän på film. Den går att göra betydligt mycket längre, till exempel har vi inte tagit med James Bond, han kändes helt enkelt alldeles för house hold och ”gjord” så att säga.

Men sammanfattningsvis så finns det lite olika typer av gentlemen, men något de alla har gemensamt (även Don Draper, när han försöker) är att de är måna om sin omgivning, och inte sätter sig själva i första rummet.

På tal om det här med gentlemän, kolla in vår guide: ”10 Steg till att bli en gentleman”!

Föregående artikel5 Spelteknologier Som Förändrar Spellandskapet För Evigt
Nästa artikel3 Annorlunda Saker Att Betta På – Fighting, Politik Och Spioner
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.