Vilken av dessa två städer är egentligen bäst för en weekend i Spanien???

Spanien är ett av Europas ”go to”-länder när man söker sol och bad. Kanarieöarna och östkusten mot Medelhavet har flest soltimmar och en mild medeltemperatur även under vinterhalvåret. Landet är däremot mer än riviera och strandhäng.

Madrid och Barcelona är perfekta städer för en längre weekend. Huvudstaden och den trendiga kuststaden är Spaniens modernaste städer, men med en härlig blandning av historia och spansk, eller katalansk, kultur. Trots att städerna har blivit världsmetropoler möter gammalt nytt. Det kan därför vara bra att ha koll på den grundläggande spanskan. Babbel har sett till att man kan fräscha upp språkkunskaperna i spanska snabbt och enkelt på nätet och i mobilen. Kursmaterialet för nybörjare och de som behöver fräscha upp ordlistan med nya spanska ord är framtaget av experter och det är anpassat för enkel och effektiv inlärning. Vill man utforska de genuina och mindre turistiga delarna av de spanska städerna behöver man kunna mer än ”¡hola!” och ”una cerveza, por favor”.

Madrid – kultur och studenter

weekend i spanien madrid

Huvudstaden är mer än landets centrum. Det är en plats där människor från hela världen möts för studier, arbete och kultur. Det är Europas fjärde folkrikaste stad och ett omtyckt weekendresemål för den som vill hänga på kaféer och barer, shoppa och gå på museum eller bara gå runt och insupa atmosfären.

Den som vill äta och dricka gott i Madrid ska hålla sig i stadsdelen La Latina. Här vimlar det med barer och krogar i smala gränder och torg. Calle Cava Baja är ett måste för den som vill dricka cava och äta tapas. Shoppingen ska göras i Salamanca, vare sig den är mer exklusiv eller om man letar efter lokala fynd. Och för kultursökare finns det flera museum och utställningar att välja mellan. Madrid blev utsedd till Europas kulturhuvudstad 1992 och Prado och Reina Sofia museum of Modern Art har alltid något att visa.

Barcelona – lättsamt och mångfald

weekend i spanien barcelona

En världsstad som inte liknar någon annan. Så har Barcelona beskrivits i media och av resenärer som har varit där. Miljön skiljer sig från andra spanska städer på grund av det finns något av allt. Och då menar man allt. Det finns kultur, arkitektur och historia. Det finns stränder, gröna parker och moderna byggnader. Det finns också shopping, nattliv, restauranger och fotboll. Någonstans där emellan finns det också en lokalbefolkning som lever helt vanliga liv.

Barcelona är en perfekt weekendstad. Flygplatsen ligger centralt och stadens storlek gör att man på bara några dagar kan få en bra överblick och hinna njuta av flera sevärdheter. Camp Nou är öppet för Barca-fans även om det inte är match. Vill man däremot se en match ska man vara ute i god tid med att skaffa biljetter. Huvudgatan La Rambla är alltid öppen för mat och shopping och Gaudis Sagrada de Familia är lika häftig inifrån som utifrån. De gamla gotiska kvarteren gömmer både på pubar och småbutiker, men håll i väskan. Barcelona är ökänt för sina sluga ficktjuvar.

Spanien är mer än bara tapas och siesta. Det är ett land som blandar modernt och gammalt och som passar kompisgänget såväl som par och familjer.

Föregående artikel5 Tips För En Lyckad Spelkväll!
Nästa artikel5 Saker Att Göra I Monaco – Förbered Dig På En Lyxig Semester
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.