Långa resor vill man ju ska vara så smidiga som möjligt…

Att resa är för det mesta riktigt härligt. Att se nya platser, äta ny mat och kanske till och med få lite sol på sig är ju helt fantastiskt.

Men ibland så blir det inte riktigt som man tänkt sig, och för det mesta så finns det några aspekter av resandet som är mindre angenäma.
Här är 4 saker man gärna vill undvika när man ska ut och resa, samt tips på hur man bäst undviker dem.

1: En dålig sittplats

Att sitta illa under 10-timmarsflygning är hemskt. Det är illa nog att sitta instängd i en plåtburk i 10 timmar, kan man åtminstone undvika en obekväm eller opraktisk plats så vill man gärna göra det.

Så kan du öka chansen för en bra sittplats

De flesta flygbolag låter dig faktiskt välja plats när du bokar din biljett, och vissa ger till och med möjligheten att betala lite extra för de riktigt bra platserna.

Att lägga en hundring för att veta att du kommer sitta bekvämt de kommande 10 timmarna kan vara väl värt pengarna, jag menar, 10 timmars lidande mot en lunch, det är väl rimligt?

välja sittplats vid flygning

2: Förlorade pengar vid inställda eller försenade flygningar

Att boka en långflygning är oftast en rätt saftig investering för de flesta. En flygning över Atlanten kan lätt gå på 5000-8000kr.

Därför är man så klart alltid lite nervös över att flyget ska ställas in, eller bli försenat så man missar anknytande flygningar, och vips så går pengarna förlorade.

Men så behöver det inte vara, och det behöver faktiskt inte vara ansträngande och jobbigt att kräva ersättning.

Ta hjälp av en tjänst för att slippa att förlora pengar vid inställda flyg

Det finns faktiskt tjänster som gör precis just det. Airhelp är en sådan, men det finns många andra som enbart jobbar med att hjälpa dig få pengarna tillbaka vid inställda flyg.

3: Jetlag

När du bokar en resa till New York eller Tokyo så ser du säkert framför dig hur du kommer landa, packa upp och sen direkt ge dig ut och upptäcka stan. Sanningen är tyvärr snarare att du kommer landa, packa upp och sen gå runt i en förvirrad dimma av trötthet i 2 dagar. Jetlag är hemskt helt enkelt. Men det finns metoder och knep för att slippa det.

Så slipper du jetlag

Kolla in vår stora och heltäckande guide till att slippa jetlag. Där får du alla svar du behöver.

4: Borttappat bagage

Det är så klart omöjligt att styra ifall någon i bagagehanteringen lägger din väska på el vagn. Men du kan kontrollera hur jobbigt der blir ifall din väska kommer till Schweiz istället för Sydafrika.

Så minimerar du problem med borttappat bagage

När du reser långt och checkar in ditt bagage, då vill du packa ditt handbagage så att har minst ett komplett ombyte med dig, och gärna ett som fyller ett annat syfte än det du har på dig när du flyger.

Flyger du till exempel i skjorta, chinos och ett par loafers, ja då vill du ha jeans och T-shirt i bagaget, och vice versa.

På så sätt så kan du klara dig förvånansvärt länge med bara ditt handbagage om ditt incheckade bagage skulle råka komma bort.

borttappat bagage vid flygning

Sammanfattningsvis

När man flyger långt så vill man att allt ska gå så smidigt som möjligt, man har ju annat att tänka på än oförutsedda problem.

Här är 4 saker du vill undvika, och kort om hur du undviker dem

  1. En dålig sittplats – Betala en ynka slant extra, så får du välja en riktigt bra plats
  2. Förlorade pengar vid inställda flyg – Läs på om reglerna för ersättning vid försenat eller inställt flyg, eller kolla in Airhelp eller något annat företag i samma nisch, de hanterar hela ditt ärende åt dig och ser till så att du får ersättning
  3. Jetlag – kolla in vår guide till att slippa jetlag
  4. Borttappat bagage – se till att ha en extra uppsättning kläder i handbagaget

Där har du det, 4 problem, och 4 smidiga lösningar!

Föregående artikelMobila Betalningar Gör Livet Lättare På Många Sätt
Nästa artikel5 Tips För En Lyckad Spelkväll!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!