Vem sitter på den Svenska MMA-tronen?

Det är långt ifrån alla länder som har så många välpresterande MMA-fighters som Sverige har haft genom åren. När det kommer till UFC-matcher har faktiskt lilla Sverige något att komma med. Men, med en mängd svenska stjärnor att välja mellan så kvarstår frågan: vem är bäst? Ranking inom MMA är bra att hålla koll på om du hoppas gå med vinst när du bettar på MMA.

Läs vidare för vår lista över de 3 bästa Svenska manliga MMA-utövarna genom tiderna.

3: Ilir ”The Sledgehammer” Latifi

  • 14 Vinster
  • 7 Förluster
  • Antal UFC-matcher: 12

Vi börjar på plats nummer tre, och där hittar vi ingen annan än Ilir “The Sledgehammer” Latifi. En högpresterande fighter inom UFC. Totalt har han 14 vinster och 7 förluster, av dessa är 12 UFC-matcher och 7 av dessa är vinster. Han började tävla professionellt 2008 och fick sin första UFC-match 2013.

De senaste matcherna inom UFC har dock varit förluster och många väntar spänt på den kommande UFC-matchen mot Derrick Lewis den 8 februari 2020. Framförallt har Latifi bjudit på några fantastiska matcher och vinster mot bland annat Ovince St Preux, Tyson Pedro och Sean O’Connell.

2: Jack ”The Joker” Hermansson

  • 20 Vinster
  • 5 Förlutser
  • Antal UFC-matcher: 10

Näst på tur har vi ingen mindre är Jack “The Joker” Hermansson, som tävlar i medelviktsklassen. Han har fantastiska 20 vinster och 5 förluster med sig i bagaget sedan den professionella karriären startade 2010. Han har dessutom vunnit 7 av sina 10 UFC-matcher och bara i år, 2019, har han hunnit med två segrar inom UFC mot David Branch och Ronaldo Souza samt en förlust mot Jared Cannonier. Hermansson har visat om och om igen att han klarar av många matcher tätt inpå varandra.

Trots att han alltså hunnit med 10 UFC-matcher kom debuten inom UFC så sent som 2016. Han är en fighter som håller högt tempo och erbjuder fantastiska matcher. Vem kan till exempel glömma matchen mot Thales Leites då Hermansson vann trots skadade revben och många slag. En riktig fighter helt enkelt med en fantastisk framtid!

1: Alexander ”The Mauler” Gustafsson

  • 18 Vinster
  • 6 Förluster
  • Antal UFC-matcher: 24

Sist, men verkligen inte minst, har vi den kanske mest välkända svenska MMA-utövaren; The Mauler, Alexander Gustafsson. Med totalt 18 vinster och 6 förluster har Gustafsson både flest titelmatcher och den längsta karriären inom UFC jämfört med någon annan svensk.

Han började sin professionella karriär starkt redan 2007 och stod obesegrad efter 8 matcher innan UFC-debuten i november 2009. Gustafsson mötte då Jared Hamman och vann även denna gång med knockout! Det blev den andra UFC-matchen mot Phil Davis 2010 som vart Gustafsson första förlust, men den matchen efterföljdes istället av 6 segrande UFC-matcher på raken. Därefter stod det klart att Gustafsson skulle gå sin första titelmatch i lätt tungvikt mot Jon Jones, den regerande mästaren. Dessvärre för Gustafsson vann Jones men matchen blev legendarisk i sig! Många ser det som en av de bästa titelmatcherna inom lätt tungvikt någonsin och den vann dessutom “Årets Match” vid MMA Awards.

Vidare har Gustafssons karriär fortsatt med ytterligare två titelmatcher, förluster samtliga, och en del vinster mot bland annat Glover Teixeira 2017. De senaste två matcherna, en revansch mot Jon Jones 2018 och en mot Anthony Smith 2019 blev båda förluster och Gustafsson meddelade därefter att han var klar med tävlandet. Det verkar dock inte så säkert och redan i år igen ska han möta svensken Anton Turkalj i Göteborg. Kanske är karriären inom MMA helt enkelt inte över för Gustafsson och vi hoppas verkligen på fler UFC-matcher med den legendariska svensken.

Sammanfattningsvis

Kollar vi på antal UFC:matcher och antal vinster vs förluster, samt slänger in antal titelmatcher som utslags-mått så har vi en solklar vinnare i Alexander, The Mauler, Gustafsson. Trots att han förlorat majoriteten av sina matcher på senare tid så har han ändå en hel del bragder under bältet.

Är man intresserad av dessa fighters, och deras kommande matcher, eller om man tror att andra MMA-fighters är bättre, så rekommenderar vi er att kolla in Ufc.com/rankings.

Nu hoppas vi bara på nästa Svenska MMA-under!

Föregående artikelSvettas Mycket? Så Kan Du Svettas Mindre På De Vanliga Ställena!
Nästa artikelSatsa på ett drogfritt samhälle – Miljonlotteriet!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!