Vi har sammanställt det nödvändiga…

I Maj är det äntligen dags för hockeyvm 2022, vilket blir det 85:e mästerskapet. Turneringen spelas 13-29:e Maj och äger rum i Finland.

Här nedanför är all nödvändig information du som Svensk hockeysupporter behöver, enkelt samlat på ett ställe.

Hockeyvm 2022 spelschema, Sveriges matcher

Först och främst, alla Sveriges matcher i hockeyvm 2022. Notera att Ryssland och Vitryssland är avstängda, så exakt vilka Sverige möter den 14:e Maj är ännu oklart.

 1. Sverige – Vitryssland – 14:e Maj – kl 11:20
 2. Tjeckien – Sverige – 14:e Maj – kl 19:20
 3. Sverige – Storbritannien – 17:e Maj – kl 19:20
 4. USA – Sverige – 21:a Maj – kl 11:20
 5. Sverige – Norge – 22:a Maj – kl 19:20
 6. Sverige – Lettland – 24:e Maj – kl 11:20

Sen hoppas vi så klart att de går vidare till kvartsfinaler osv. men det vet vi tyvärr inte än, så de tiderna går inte att lista i dagsläget, men tummar hålls!

Var kan man se hockeyvm 2022

Absolut enklast är så klart att streama eventet, jag menar vem kollar på linjär-tv? Här kan du streama Hockey-VM 2022 utan kostnad, smidigare blir det så klart inte.

Var spelas hockeyvm?

VM arrangeras som sagt i Finland och matcherna spelas i Tammerfors och Helsingfors.

hockey vm

Vilken grupp är Sverige med i?

Sverige är med i grupp B, vilken består av följande länder:

 1. Sverige
 2. Lettland
 3. Finland
 4. Tjeckien
 5. Norge
 6. USA
 7. Storbritannien
 8. Vitryssland / Belarus – Vitryssland och Ryssland är avstängda från hockeyvm 2022 av IIHF, detta på grund av invasionen av Ukraina

Vem vinner vm 2022?

Följande fem länder (Ryssland är dock avstängda från tävlingen) är experternas mest tippade vinnare. Man kan ju dock tycka att det är lite fegt att lista fem stycken när bara 16 lag deltar i tävlingen, det är ju liksom en ”topplista” bestående av 31% av deltagarna, men men så jobbar experter.

 • Kanada
 • Ryssland
 • Sverige
 • USA
 • Finland

Har du spelat hockey?

En spaning vi gjort här på redaktionen är att när det gäller ishockey så är det en betydligt större andel hockeyintresserade som faktiskt spelat sporten jämfört med fotboll. Så låt oss föra lite statistik på det, för statistik är ju kul.

Har du spelat ishockey

View Results

Loading ... Loading ...

3 Roliga saker att betta på

Planerar du att följa hockeyvm 2022 så kan det hela bli ännu mer spännande om du dessutom slänger in några slantar på lite udda vad. Här är några tips på saker som kan göra tävlingen roligare att följa:

1: Bygg ett dream team

Istället för att bara satsa på vem som vinner matchen så kan du bygga ett eget litet dream team under mästerskapen. Sätt ihop en lista med dina topp 5 favorit-spelare och betta på deras resultat under turneringen. På så sätt kan du glädjas även när Sverige inte vinner, och en match mellan två till synas ointressanta lag kan bli sjukt spännande.

2: Första målet

Vill du snabbt komma in i matchen så kan det vara spännande att betta på första målet. I hocket blir det ju generellt sett en hel del mål, så det är bara en tidsfråga innan pucken glider in.

3: Betta på Sveriges motståndare

Här har vi en strategi som många sportfantaster gillar att ta till. Betta på att Sveriges motståndare vinnare. Ju mer du bettar desto mer win-win blir matchen för dig. Vinner Sverige så går vi vidare *jubel*, vinner motståndaren så tar du hem en egen privat liten vinst, win-win helt enkelt.

vm i ishockey 2022

Sammanfattningsvis

 • Hockeyvm 2022 äger rum mellan 13-29 Maj och arrangeras av Finland
 • Ryssland och Vitryssland är avstängda från mästerskapet
 • Sveriges första match spelas den 14:e Maj kl 11:20, då skulle de mött Vitryssland men eftersom de är avstängda så vet vi ännu inte vilka de möter

Vi önskar Sverige lycka till i VM!

Föregående artikelVad Är En Kronograf? Skillnaden På Klocka Och Klocka
Nästa artikelNågra Tips För Att Hjälpa Dig Hitta Stilen I Vår
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.