Upplev Kroatien från vattnet…

Kombinationen lyxigt, avslappnade och spännande låter kanske omöjligt att få till, jag menar hur många aktiviteter är både avslappnande och spännande? Att segla med skeppare är en av dem, men jag vet inte hur många andra det finns.

Seglingsresor har blivit oerhört populära de senaste åren. Förklaringen till detta är så klart att Svenska företag etablerat sig utomlands och börjat erbjuda den här typen av resor, däribland More Sailing. Vi Svenskar älskar nämligen trygghet, men vill samtidigt ha en lagom dos spänning och nya upplevelser, så man skulle kunna säga att en Svensk-arrangerad seglingsresa i Medelhavet är den perfekta semestern för oss!

Att spendera en vecka på en segelbåt, solandes på däck, badandes i kristallklart vatten och avnjutandes medelhavsmat är en oerhört avslappnande upplevelse. Samtidigt så kommer båten att ta dig runt den Kroatiska skärgården där du kommer få uppleva mysiga fiskebyar, djupa grottor och magnifik snorkling. Vill du även prova på att slå knopar och hissa segel, ja då finns det så klart utrymme för det. Som sagt, det är den perfekta mixen av avslappning och spänning. Och det är faktiskt inte så dyrt som man kan tro heller.

Läs vidare om hur en seglingsresa till Kroatien går till, vad som ingår och vad du kommer få uppleva!

segla i Kroatien med skeppare och kock

Lyxa till det med både skeppare och kock

Vill du segla i Kroatien för att få till den där perfekta semestern av sol, bad, drinkar på däck och magiska solnedgångar, ja då rekommenderar vi helt klart att du väljer att göra det med både skeppare och kock. Då slipper du nämligen allt jobb och kan fokusera på att bara njuta. Det blir som ett all inclusive-hotell som glider fram på havet!

segla med skeppare

En seglingsresa i korthet

När du landar på Splits flygplats så möts du av din båtvärd som tar dig till marinan för att borda er segelbåt. Den här båten kommer vara ditt hem den kommande veckan och du kommer snabbt inse att den är sjukt mycket mer rymlig än vad den ser ut.

Varje ny dag börjar med någon timmes lugn och ro, tid för ett dopp i havet eller lite läsning på däck. Sedan bär det av mot en ny plats i Kroatiens vackra skärgård. Skärgård är för övrigt optimalt eftersom det innebär både färre och mindre vågor, och man har ju inte  valt att segla i Kroatien med skeppare och kock för att bli sjösjuk, målet är ju att ha det lugnt, nice och lyxigt!

Efter någon timmes segling till en ny plats så lägger båten till, antingen vid en magisk vik, en vacker grotta eller en mysig by vid havet. Nu får du chans att upptäcka platsen och känna på vad Kroatien har att erbjuda.

Under din vecka på segelbåten finns det självklart möjlighet att prova på att segla själv. Det spelar ingen roll om du är en van seglare eller fullkomlig nybörjare, det finns alltid möjlighet att lära sig slå knopar, anlägga vid bryggan eller hissa storseglet.

segla med kock

Avslutningsvis

Är du ute efter en lyxig, avslappnande och spännande semester? Då bör du segla i Kroatien med skeppare och kock! Varje dag tar dig till en ny plats, varje middag ger dig nya smaker och vill du så får du även chansen att lära dig slå knopar och hissa storseglet! Visst du förresten att Kroatien är det land i Europa med flest soltimmar per år?

En veckas segling i Kroatiens fantastiska skärgård ger dig minnen för livet och troligtvis mersmak på båtlivet!

Föregående artikel5 Tips För Att Hitta Fokus När Man Arbetar Hemma
Nästa artikel5 Män Som Omdefinierar Modern Stil
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.