Gillar du att åka motorcykel så måste du hit!

Frihetskänslan i att åka motorcykel är så gott som oöverträffad. Jag kan inte tänka mig så mycket annat än kanske wingsuit som kan ge samma typ av känsla. Närheten till vägen och den omedelbara kontrollen av fordonet gör det verkligen till en unik upplevelse.

Har du motorcykelkörkort och någon gång har funderat på att åka på motorcykelsemester så rekommenderar jag dig verkligen att besöka de här 3 platserna, för de är helt oslagbara!

1: Alperna på sommaren

Alperna motorcykelsemester

Alperna är lite av en oupptäckt juvel, samtidigt som det är extremt välkänt. Orsaken till denna motsägelse är så klart att alla känner till alperna för skidåkningen, men få tänker på att det här dramatiska landskapet är fullkomligt magnifikt på sommaren!

Sommar i alperna innebär inte att det blir som en kass svensk vår där solen lyser men man fryser röven av sig. Nej, under sommarmånaderna blommar alperna upp rejält och blir riktigt inbjudande. Det finns faktiskt en hel del resorts med pooler och utomhusbarer. Lite som ett mer sofistikerat Grekland kan man säga.

Skämt och sido. Frihetskänslan i att åka motorcykel kombinerat med de ståtliga bergen och de små snirkliga vägarna gör alperna till ett självklart resmål för alla som funderar på att åka på motorcykelsemester.

PRO TIP!
Även på sommaren kommer du troligtvis passera en del kallare partier, så se till att vara förberedd med rätt typ av däck, bäst för det här ändamålet är ett par allround-däck, eftersom du kommer köra på rätt ombytlig väg.
Se sedan till att även förgylla resan med en mustig ostfondue och lite lederhosen.

2: Great Ocean Road och ”The Outback” – Australien

australien great ocean road motorcykel

Ok, det här kanske låter lite väl grandiost, men jag lovar dig, skall du någon gång till Australien och har mc-kort, då får du inte missa dessa två platser.
Great Ocean road är en magnifik kuststräcka som har en säker plats på listan över världens vackraste vägsträckor. Att åka den i solnedgången på en MC är svårslaget.

Raka motsatsen till Great Ocean Roads friska skönhet hittar du i The Outback, Australiens vilda och röda ökenland. Närmare naturen än så här är svårare att komma, och du kommer med största sannolikhet att få uppleva den helt ensam, för här ute får man sällan möte.

australien the outback motorcykel

PRO TIP!
Skall du ta dig ut i The Outback så är det viktigt att du är förberedd, både med rätt typ av motorcykeldäck och kläder, men även med extra bränsle, för här är det långt mellan bensinstationerna, så blir du stående är det inte helt osannolikt att det är det sista du gör.
Men det här är sällan något du behöver tänka på själv, Australiensare är riktigt vänliga och vet mycket väl vad du behöver tänka på om du skall ut i bushen.

3: Yorkshire Dales – England

Yorkshire dales motorcykelsemester

Det här resmålet är inte alls lika dramatiskt som de 2 tidigare. Här handlar det om lugna och snirklade små vägar där du kan stanna till på diverse autentiska värdshus och pubar.
Den Engelska landsbygden är en enda stor fantastisk kombination av djupa gröna och dova grå färger. Perfekt för dig som vill få lite lugn och ro i den stressiga vardagen.

PRO TIP!
Njut av en iskall pint Engelsk öl framför brasan på en dunkel pub.

Föregående artikelÄr Sötpotatis Nyttigt? Och Hur Tillagar Man Den Enklast?
Nästa artikelCaptain America kör så klart Audi – *Sponsrad Video*
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.