4 destinationer som ger dig en bra story, och en hel del härliga erfarenheter

Du sätter dig vid ditt skrivbord, öppnar upp datorskärmen och knappar kanske in en hemsida med billiga flygresor. För det är väl så de flesta gör, men sedan då? Du har bestämt dig att det verkligen är dags för semester, du behöver ladda batterierna, få inspiration och uppleva något helt nytt och annorlunda. Men så frågar du dig själv, ”Vart ska jag åka?” Varken London, Barcelona eller Thailand som poppar upp på skärmen känns särskilt exotiskt eller magkittlande. Vi är ju både beresta och nästan lite bortskämda när det kommer till att resa nu för tiden.
Just därför har vi har tagit fram fyra spännande och annorlunda destinationer för att inspirera dig, samt ge tips på hur du kan maxa din resa på bästa sätt!

1. San Luis Potosí, Mexiko

Annorlunda Semester mexiko

Glöm Cancun, Acapulco och Tijuana för en stund. San Luis Potosí är både en stad och en delstat i centrala Mexiko där du kan förvänta dig en plats full av intressant historia och massa äventyr. Här hittar du allt från Mexikos rikaste silvergruva till en mix av olika typer av arkitekturer i de centrala delarna av staden, ett tydligt tecken på kolonial arkitektur. Den här delen av staden är också med på UNESCO:s världsarvslista.

Vidare, bara fyra timmars bilkörning (tips: för er som sitter i baksätet, lämna tunga böcker hemma och laddaNext ner e­böcker från Nextory eller Bookbeat istället) från San Luis Potosí ligger den lilla staden Xilitla och där hittar ni något av det mest surrealistiska och fantastiska ni kanske någonsin sett, nämligen Las Pozas. Las Pozas skapades av Edward James, en brittisk poet och konstnär, i en subtropisk regnskog i de mexikanska bergen och ska likna “Garden of Eden”. Beskåda magnifika skulpturer mitt i Mexikos djungel.

2. Timișoara, Rumänien

Annorlunda Semester rumänien

Den här staden i Rumänien kallas för “Lilla Wien” och det är inte så konstigt med dess vackra arkitektur och starka historia.
Staden ligger mellan de två stora floderna Timis och Bega och är landets tredje största. Det är en stad fylld med vackra byggnader men den kallas inte bara för lilla Wien utan också för “frihetens stad”. Detta är på grund av att det var den första staden i Rumänien som blev fri från kommuniststyret för ca 30 år sedan. Här hittar du även Europas första kollektivtrafik! Det har faktiskt gjorts en app för att lättare kunna utforska staden så missa inte coultour.com.

För att slå två flugor i en smäll kan ni också enkelt hyra en bil med exempelvis Avis och köra över till Serbien, då Timișoara bara ligger 40 km ifrån gränsen.

3. Bali, Indonesien

Annorlunda Semester bali

Mångas drömresemål och surfarnas paradis, låter kanske inte så annorlunda, men låt oss berätta mer om våra bästa tips på hur du ska få se och uppleva så mycket som det bara går av den unika ön som enligt TravelBird faktiskt har 7 gånger så många korallrev som hela Karibien. Vill ni undvika platser fulla av folk bör ni bege er ut till de tre Gilil­öarna. Dykarnas paradis och lugnets plats, då det varken finns bilar eller motorcyklar på på dessa tre öar.
Bali är en en plats för ultimat avkoppling och njutning där du också kan hitta de mest spännande äventyren. Gå på en av deras många festivaler och passa på att umgås med lokalbefolkningen för att utforska kulturen på bästa sätt. En kultur med inflytande från både Kina, Indien, turismen och koloinism.
Glöm inte heller att prenumerera på den dagliga våg­rapporten så att du får uppleva den makalösa surfingen på bali som alla pratar om.

4. Savannah, Georgia, USA

Annorlunda Semester usa

Du kanske redan har hört talas om “The southern hospitality”? Uttrycket myntades inte utan anledning som man säger, och Savannah är kanske en av de mest välkomnande städerna i USA. Lämna staden som aldrig sover för ett senare tillfälle, och bege dig till en stad full av massiva träd (som du kanske minns från Forrest Gump?), mystik och unik arkitektur som du bara hittar i södra delarna av USA.

Stadens charm känner du så fort du sätter din fot där och hoppar du på en av stadens “Old Savannah Tour”-vagnar upptäcker du staden på ett snabbt och smidigt sätt. Savannah är verkligen en stad som bör upplevas på nära håll, glöm hotell och hyr ett rum eller en lägenhet av en “townie” genom exempelvis Wimdu. Glöm inte heller att det faktiskt är lagligt att köpa en cocktail­-to-­go!

Icke att förglömma är såklart att fråga runt bland kompisar och umgänge. Word of mouth är kanske det som i slutändan verkligen kickar igång begäret och viljan att upptäcka nya platser! Happy traveling!

Föregående artikelNya Intryck Ger Nya Perspektiv – *Sponsrad Video*
Nästa artikelHur Vet Man Om Man Har Näringsbrist?
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.